UDVALG

FORRETNINGSUDVALGET

MØDE

Meddelelser

STED

H6

STARTTIDSPUNKT

09-10-2012 10:00:00

SLUTTIDSPUNKT

09-10-2012 14:00:00


PUNKTER

1. Status for anden runde af mammografiscreening
2. Status for etablering af den nye tværgående virksomhed – Den Præhospitale Virksomhed
3. OPCAT-besøg på Psykiatrisk Center Nordsjælland
4. Ministeriet for Børn og Undervisning godkender København Nord som nyt uddannelsessted for almen studentereksamen
5. Likviditetsopgørelse for 3. kvartal 2012 opgjort efter kassekreditreglen
6. Sundheds- og akuthuse i de øvrige regioner
7. Sundhedsplanlægning i planlægningsområde Nord
8. 8 korte film om Region Hovedstaden
9. Sammenlægning af bevillingsområder
10. Fehmarnbelt Days 26-28. september – Political Statement
11. UDVIKLING I FORBRUG PÅ PRIVATE HOSPITALER
12. INDBERETNING AF INFORMATIONER TIL STATSLIGE MYNDIGHEDER, DANSKE REGIONER MV.
13. ORIENTERING FRA ØVRIGE FORA
14. Opsigelse af rammeaftale med PLO-Hovedstaden om centrifugering af blodprøver
15. Publikationer:
16. Konferencer mv.:



1. Status for anden runde af mammografiscreening

Region Hovedstaden har som planlagt gennemført anden screeningsrunde i 2010, 2011 og 2012. Alle kvinder blev inviteret til undersøgelse inden udgangen af 2011, men da kvinderne har mulighed for at ombooke deres tid i op til 3 måneder efter invitationen er udsendt, er anden runde afsluttet i juni 2012.

Deltagelsesprocenten ligger på gennemsnitligt 73 % af de inviterede, men med store udsving i regionen på mellem 70 % - 82 %. Den gennemsnitlige deltagelsesprocent er 73 %, mens den var 75 % i første runde (excl. Thava-Hamlet som i januar 2010 gennemførte i alt 2676 mammografiundersøgelser pga. manglende kapacitet i regionen. Deltagelsesprocenten var her væsentligt lavere (45 %) og er derfor ikke medregnet i den gennemsnitlige deltagelsesprocent). Størst deltagelse findes på Bornholm, mens screeningsklinikken på Hvidovre har den laveste deltagelsesprocent.

Deltagelsesprocenten på regionens screeningsklinikker ligger på linje med det acceptable, men en højere deltagelsesprocent er ønskværdig. Derfor er en regional strategi for forøgelse af deltagelsesprocenten blevet gennemført. Det har blandt andet medført, at hjemmesiden vedr. mammografiscreening er blevet redigeret og udvidet på baggrund af en kvalitativ undersøgelse af kvinders behov for og fokus på information i forbindelse med screeningstilbuddet. Tilbuddet om at aflyse og ændre tider til screening via webportal er fortsat en succes og gør hjemmesiden til en af de mest benyttede hjemmesider i Region Hovedstaden.

Statusrapport for anden runde af mammografiscreeningen er vedlagt som bilag.


1

Bilag

Statusrapport for anden runde af mammografiscreeningen


2. Status for etablering af den nye tværgående virksomhed – Den Præhospitale Virksomhed

Den Præhospitale Virksomhed - Akutberedskabet blev etableret som en tværgående virksomhed den 1. januar 2012 som følge af en beslutning i Regionsrådet i august 2011 om fusion af regionens akutfunktioner.

Der er gjort status på etableringen af Den Præhospitale Virksomhed, som fortsat er ved at konsolidere organisationen med ansættelse af enhedschefer. Direktøren tiltrådte pr. 1. december 2011 og siden er der ansat en administrationschef og en AMK-Vagtcentralchef. Yderligere to enhedschefstillinger for henholdsvis regionens akutlægebiler og –helikopter, samt det operative sundhedsberedskab (AMK-funktion) forventes besat snarest. Virksomhedens netto-budgetramme er i 2012 på 558,8 mio. kr.

Virksomheden har det faglige og organisatoriske ansvar for løsning af den præhospitale indsats for borgerne i regionen med behov for akut hjælp. Det gælder for regionens akuttelefon 1813, modtagelse af de sundhedsfaglige 112-opkald med vurdering, prioritering og visitation af regionens ressourcer samt rådgivning af borgerne, til disponering og ledelse af ambulancer, akutlægebiler og –helikopter samt liggende patientbefordring/sygetransport. Regionens akutlægebiler varetager desuden de interhospitale transporter af kritisk syge patienter, hvorved den sundhedsfaglige kvalitet og koordination er øget. Det samlede operative sundhedsberedskab med koordination af beredskabshændelser er ligeledes en del af virksomhedens ansvarsområder.

Det første halve år er gået med organisering, fusion, revision af aftaler og bl.a. drift af regionens nye akuttelefon 1813.

Derudover har der været fokus på kvalitetsarbejde og fastlæggelse af retningslinjer som led i et akkrediteringsforløb. Virksomheden er nu blevet akkrediteret i henhold til Den Danske Kvalitets model som den første inden for det præhospitale område. Akkrediteringen er sket i samarbejde med ambulanceleverandørerne Falck og Københavns Brandvæsen samt Frederiksberg Brandvæsen.

Den Præhospitale Virksomhed vil arbejde for at skabe et sammenhængende akutberedskab for borgerne og dermed etablere regionens akutberedskab som værende blandt de bedste og mest sammenhængende akutberedskaber i Europa. Derfor bør der fortsat arbejdes med udvikling af den akutte telefoniske rådgivning af patienter og borgere, herunder sammentænkning og øget samarbejde på tværs af regionens tilbud. Ligeledes kan der i fremtiden blive behov for at overveje andre samarbejds- og organisationsformer ud fra såvel sundhedsfaglige som økonomiske hensyn både for så vidt angår ambulancekørsel og liggende sygetransport. Den præhospitale Virksomhed indgår i det forberedende arbejde med henblik på planlægning af en kommende landsdækkende akutlægehelikopterordning.

Forsknings- og udviklingsprojekter inden for akutberedskabet sættes der tillige fokus på, herunder er der i 2012 oprettet et professorat i akut medicin på Københavns Universitet.


2

Bilag

Status for etablering af Den Præhospitale Virksomhed


3. OPCAT-besøg på Psykiatrisk Center Nordsjælland

Psykiatrisk Center Nordsjælland, gerontopsykiatrisk afsnit, får besøg den 24. september 2012 i henhold til FN-konventionen mod tortur og anden grusom, umenneskelig eller nedværdigende behandling eller straf (OPCAT). Folketingets Ombudsmand er udpeget af den danske regering til at foretage regelmæssige besøg i henhold til protokollen. Det er det fjerde besøg i Region Hovedstadens Psykiatri.

I besøget deltager psykiatriudvalgets formand Arly Eskildsen og koncerndirektør Katja Kayser samt Eva Borg, vicedirektør i Region Hovedstadens Psykiatri.




4. Ministeriet for Børn og Undervisning godkender København Nord som nyt uddannelsessted for almen studentereksamen

Ministeriet for Børn og Undervisning bad den 18. juli 2012 regionsrådet om en udtalelse vedrørende placering af nyt uddannelsessted i Lyngby på handelsskolen København Nord.

Forinden havde ministeriet den 18. juni 2012 godkendt ansøgning fra handelsskolen København Nord som nyt uddannelsessted for stx i Lyngby. Godkendelsen var begrundet i behovet for øget kapacitet i området nordvest for København, ikke mindst i Furesø Kommune samt i ansøgningen fra handelsskolen.

Regionsrådet indstillede herefter den 21. august 2012 til Ministeriet for Børn og Undervisning, at der ikke gives tilladelse til at oprette dette ny uddannelsessted, og at ministeriet går i dialog med Region Hovedstaden om et kapacitetsloft på det nye gymnasium, såfremt ministeriet efter høringen godkender udbudsstedet. Administrationens brev af 24. august 2012 til Ministeriet for Børn og Undervisning er vedlagt.

Administrationen er herefter med brev af 11. september 2012 fra Ministeriet for Børn og Undervisning blevet orienteret om, at handelsskolen København Nord bliver godkendt som nyt uddannelsessted for stx i Lyngby. Ministeriet lægger ikke op til, at dette nye uddannelsessted pålægges kapacitetsloft og forventer ikke, at stx-udbud på KNord vil give anledning til en situation, hvor et kapacitetsloft kan blive aktuelt. Det fremgår, at ministeriet slet ikke ville have godkendt KNord, såfremt det var tilfældet.

Det fremgår, at ministeriet fortsat vurderer et restbehov i svarende til 17 klasser og behov for varige udbygninger af kapaciteten begrundet i en opgørelse af den bygningsmæssige kapacitet gymnasierne overtog i 2009. Administrationen bemærker, at ministeriet således ikke er enige med Region Hovedstaden i det hensigtsmæssige ved en fleksibel kapacitet, eller med fordelingsudvalgene i, at de kan løse kapacitetsudfordringen.

Derudover er afgørelsen begrundet med flere nye forhold.

For det første henviser ministeriet til, at der er behov for et ret fintmasket udbud af stx for at understøtte, at egnede elever fra uddannelsesfremmede miljøer får den uddannelse de har evnerne til. Det fremgår, at det netop er derfor, at ministeriet prioriterer et nyt udbud i Lyngby frem for yderligere udbygninger af gymnasierne i Gentofte. Ministeriet vurderer, at stx-udbuddet i Lyngby vil løse behovet for et udbud tættere på elevernes bopæl. Det bemærkes, at administrationen ikke har kendskab til, at eleverne i Lyngby kommer fra uddannelsesfremmede miljøer, og ved at eleverne fra Lyngby typisk prioriterer og optages på Nærum Gymnasium foruden Virum Gymnasium.

Det fremgår, at ministeriet formoder, at udbygningsprojekter på gymnasierne i Gentofte bliver mindre i lyset af ministeriets godkendelse af det nye uddannelsessted i Lyngby. Ministeriet henviser herved til en gennemført spørgeskemaundersøgelse. Administrationen bemærker, at det ifølge lovgivningen er regionen, der koordinerer kapaciteten på de gymnasiale uddannelser, og at eleverne i Lyngby ikke typisk søger gymnasierne i Gentofte.

Endelig henviser ministeriet til, at der i 2020 vil være et udækket kapacitetsbehov på Vestegnen svarende til mellem 15 og 19 klasser samt til, at vestegnselever søger gymnasier i København, når de ikke ønsker optagelse, hvor de bor. Det fremgår, at ministeriet derfor vurderer, at der samlet set vil være tilstrækkeligt med elever til at fylde gymnasierne på Vestegnen i 2020. Ministeriet bemærker, at det i denne forbindelse hører med til billedet, at der kan forventes en væsentlig stigning i antallet af 16-årige i kommunerne København og Frederiksberg. Under hensyn hertil og fordi ministeriet i juni 2012 har meddelt Niels Brock, at kapacitetsudfordringen i centrum er løst, vurderer administrationen, at det nye gymnasium skal bidrage til at løse kapacitetsudfordringen i centrum og vil kunne påvirke gymnasierne på Vestegnen.


3
4
5

Bilag

bilag 1 til meddelelse om Knord
bilag 2 til meddelelse om KNord
bilag 3 til meddelelse om KNord


5. Likviditetsopgørelse for 3. kvartal 2012 opgjort efter kassekreditreglen

Der er til orientering vedlagt notat som gennemgår opgørelsen af kassekreditreglen efter 3. kvartal 2012.

Kassekreditreglen fremgår af § 8 i lånebekendtgørelsen for regionerne. Region Hovedstaden har med udgangen af 3. kvartal 2012 efterlevet statens krav til de kommunale enheders likviditet med hensyn til kassekreditreglen. Reglen foreskriver, at den gennemsnitlige kassebeholdning skal være positiv.

Den gennemsnitlige kassebeholdning blev ultimo september 2012 på 4.140 mio. kr.

Ultimo kassebeholdningen udgør 3.011mio. kr. ved udgangen af 3. kvartal 2012, dvs. højere end forudsat i det oprindelige budget 2012 og lidt højere end forudsat i 3. økonomirapport 2012.

Den gennemsnitlige kassebeholdning efter kassekreditreglen skønnes ved årets udgang nu til godt 4,0 mia.kr. baseret på det forventede regnskab i 3. økonomirapport 2012.

Den næste vurdering for 2012 foretages primo 2013


6

Bilag

Kassekreditreglen efter 3 kvt 2012


6. Sundheds- og akuthuse i de øvrige regioner

Alle regioner er i samarbejde med kommuner og praksissektor ved at udvikle og etablere sundheds- og akuthuse.

Vedlagte kort giver et overblik over placeringen af eksisterende og planlagte sundheds- og akuthuse i Danmark.

Husene indeholder som udgangspunkt en eller flere regionale funktioner. Det kan være ambulatoriefunktioner, røntgen, blodprøvetagning, lægevagt, skadeklinik, akutbil, jordemoder, psykiatri m.v. Husene omfatter også kommunale sundhedsfunktioner som genoptræning, forebyggelses- og livsstilstilbud, kronikertilbud og sygepleje. Ofte er der også ydere fra praksissektoren til stede i husene. Det gælder både almen praksis, fysioterapeuter og andre private ydere. Endelig ses der eksempler på, at husene også rummer patientforeninger.

Formålet med sundhedshusen er at tilvejebringe et sundhedstilbud til borgerne i nærområdet, og at sikre en bedre behandling for patienterne gennem et organisatorisk og fagligt samarbejde på tværs af sektorer, tilbud og faggrupper. Husene kan også være med til at sikre en bedre ressourceudnyttelse på tværs af sektorer.

Styringsmodeller

Der eksisterer ikke noget samlet overblik over styringsmodellerne i regionernes sundhedshuse.

Administrationen er bekendt med, at der er eksempler på sundhedshuse med delt ejerskab mellem regionen og kommune, sundhedshuse hvor regionen ejer huset og kommunen lejer sig ind og omvendt.

I Region Nordjylland har Brønderslev Kommune og Region Nordjylland fx etablerert et I/S, der kan stå bag byggeriet af det kommende sundhedshus i Brønderslev – dette betyder, at der kan være delt ejerskab mellem region og kommune.

I Region Sjælland er der i Sundheds- og Akuthuset i Kalundborg etableret et ejerforhold hvor kommune og region ejer så stor en del af bygningen og grundarealet, som de har aktivitet i. Fællesarealerne deles.

I Nakskov ejes sundhedshuset af regionen, og kommunen lejer sig ind. I Faxe er det derimod kommunen, der ejer huset og regionen der lejer sig ind

Kort over eksisterende og planlagte sundheds- og akuthuse, Danske Regioner 2012.

Notat om Samarbejdsprojekter og samarbejdsmodeller mellem kommuner og regioner Danske regioner 2012


7
8

Bilag

Det nye danmarkskort 2012
Samarbejdsprojekter og modeller 2012


7. Sundhedsplanlægning i planlægningsområde Nord

I planlægningsområde Nord etableres ét samlet hospital på matriklerne i Hillerød og i Frederikssund hvilket betyder, at Helsingør Hospital skal lukkes. Inden lukningen af Helsingør Hospital oprettes et sundhedshus med en akutklink.

Det er i Budget 2013 besluttet, at sundhedshuset skal etableres på adressen Murergade 5 i Helsingør. Det har været afgørende for den videre planlægning af sundhedshuset, at det blev besluttet, hvor i Helsingør sundhedshuset skal placeres.

Sundhedshuset kommer til at indeholde en række ambulatoriefunktioner (kardiologi, lungemedicin og endokrinologi) ledet af Nordsjællands Hospital, således at borgerne i Helsingør Kommune og de omkringliggende kommuner fortsat har en mulighed for at blive behandlet for en række sygdomme i nærområdet.

Administrativt er der igangsat en proces med at få uddybet de tilbud regionen vil placere i sundhedshuset. Samtidig er der igangsat en proces med at få udarbejdet velbeskrevne patientforløbsbeskrivelser inden for en række medicinske områder mellem de to matrikler i Hillerød og Frederikssund.

Det er en stor opgave at udarbejde disse patientforløbsbeskrivelser, og det er vigtigt, at alle relevante faggrupper inddrages i processen for at sikre de bedste patientforløb for borgerne. Den overordnede tidsplan er, at alle patientforløbsbeskrivelser skal være implementeret og sundhedshuset etableret før hospitalet i Helsingør lukkes primo 2013. Det er i øjeblikket administrativt ved at blive afklaret, hvornår det teknisk er muligt at åbne sundhedshuset. Regionen vil sikre, at der gives information til alle samarbejdsparter og borgere i planområde Nord inden implementeringen af patientforløbsbeskrivelserne og åbning af sundhedshuset. Forretningsudvalget vil blive orienteret igen om status ifht ovenstående i en meddelelse til mødet i november.




8. 8 korte film om Region Hovedstaden

Koncern Kommunikation har produceret og publiceret 8 korte film om Region Hovedstaden. Filmene findes i danske versioner og i versioner med engelsk tekst. Filmene er publiceret på regionens hjemmeside og kan bestilles på dvd hos Koncern Kommunikation.

Emnerne for de 8 film:

Til borgere med lavt kendskab til regionen

Filmene er produceret for at give borgere med lavt kendskab til regionen og regionens arbejde en hurtig introduktion pr. film som alternativ til de tekstintroduktioner, der allerede findes på regionens hjemmeside.

Dvd’er til brug for præsentationer kan bestilles

Da filmene er ganske korte – 2-3 minutter – egner de sig desuden godt til præsentationer af regionen eller regionens arbejdsområder. Regionsrådspolitikere og embedsmænd kan derfor bestille en dvd hos Koncern Kommunikation på kommunikation@regionh.dk

De engelsktekstede film kan snart ses på www.regionh.dk under ”English”.

De danske film kan ses på www.regionh.dk/regionsfilm




9. Sammenlægning af bevillingsområder

Regionsrådet besluttede ved vedtagelsen af budgettet for 2013 – 16 at sammenlægge de nuværende bevillingsområder Bispebjerg Hospital og Frederiksberg Hospital. De to hospitaler har allerede fælles ledelse og bevillingsområdet vil derfor blive benævnt ”bevillingsområde Bispebjerg og Frederiksberg Hospital.”




10. Fehmarnbelt Days 26-28. september – Political Statement

På Fehmarnbelt Days blev der dels afholdt Politisk Forum i STRING-samarbejdet, dels gennemført en række konferencer, seminarer mv. I alt deltog ca. 600 mennesker i dagene. Politisk Forum vedtog en politisk udtalelse fra mødet, som bl.a. fokuserer på at rejsetiden til Hamborg skal ned på 2½ time. Endvidere blev STRING’s Strategi 2030 vedtaget. Udtalelse og pjecer om infrastruktur og strategi er vedlagt. Endelig overgik formandskabet for STRING til Region Hovedstaden. Yderligere opdatering på STRING-samarbejdet kan findes på http://www.stringnetwork.org/ Nyheder, billeder mv. fra dagene kan findes på http://www.fehmarnbeltdays.com/. Næste Fehmarnbelt Days forventes afholdt i 2014.


9
10
11

Bilag

String statement infrastructure
String infrastructure 270912
String2030 summary


11. UDVIKLING I FORBRUG PÅ PRIVATE HOSPITALER

Regionen følger løbende udviklingen i omvisiteringer af patienter til private udbydere, som følge af lovgivningen vedr. udvidet frit sygehusvalg.

I vedlagte notat opgøres udviklingen i antallet af omvisiteringer pr. måned, og fordelingen på forskellige ydelsesgrupper. Desuden findes en opgørelse af, fra hvilke hospitaler patienterne er omvisiteret og en opgørelse over, hvilke private hospitaler, der er de oftest anvendte. Opgørelserne er på antal og viser ikke den økonomiske fordeling.

I 2011 anvendte Region Hovedstaden 179 mio. kr. på udvidet frit sygehusvalg.

Antallet af omvisiteringer på baggrund af det udvidede frie sygehusvalg er steget fra 2011 til 2012. Udgiften forbundet med disse omvisiteringer er dog faldet i samme periode. Årsagen hertil er, at stigningen i omvisiteringerne kan forklares med stigningen i omvisiterede MR-skanninger fra 2011 til 2012, og der er vedrørende MR-skanningerne gennem regionens udbud opnået ganske favorable priser på.

I september måned 2012 har der været 1.603 omvisiteringer til private hospitaler, 54 % er omvisiteret efter reglerne om udvidet frit valg og 46 % er omvisiteret inden for rammerne af de udbudsaftaler, regionen har med en række private udbydere.

86 % af omvisiteringerne finder sted inden for områderne radiologiske procedurer (MR-skanninger), øjenoperationer (grå stær), operationer på nervesystemet, ”uden kode” og operationer på fordøjelsesorganer og milt.


12

Bilag

Revideret Notat - opgørelse af udviklingen i antallet af omvisiteringer pr. måned


12. INDBERETNING AF INFORMATIONER TIL STATSLIGE MYNDIGHEDER, DANSKE REGIONER MV.

På baggrund af beslutning i regionsrådet den 14. december 2010 vil regionsrådet løbende blive orienteret om administrative indberetninger af informationer til statslige myndigheder, Danske Regioner mv. og besvarelser af henvendelser fra andre politikere."

Dette sker via mail umiddelbart efter, at de er indsendt til henholdsvis den rekvirerende myndighed, Danske Regioner eller politikere, og de indsendte informationer lægges herefter på Politikerportalen i kronologisk rækkefølge.

Der har siden sidste møde i forretningsudvalget været følgende underretninger:




13. ORIENTERING FRA ØVRIGE FORA

13.01 Vækstforum Hovedstaden

Vækstforum Hovedstaden holdt møde den 20. september 2012. På dagsordenen var blandt andet effektmåling af erhvervsudviklingsprojekter, etablering af et strategisk forum for satsningen ”Forskning som udviklingsdynamo”, international markedsføring af hovedstadsregionen og en forlængelse af flyruteudviklingsprojektet Copenhagen Connected. Det ordinære møde blev efterfulgt af en minikonference for Vækstforums medlemmer, et antal regionrådsmedlemmer og repræsentanter fra de indstillingsberettigede organisationer. Emnet for konferencen var internationalisering af hovedstadsregionen.

Sagsnr.: 12001057.

13.02 Sundhedskoordinationsudvalget

Sundhedskoordinationsudvalget holdt møde den 21. september 2012. Konklusionerne fra mødet lægges på hjemmesiden når de foreligger. Udvalgets næste møde holdes den 27. november 2012.

Sagsnr.: 12000105

13.03 Kommunekontaktudvalget

Der har ikke været afholdt møde i Kommunekontaktudvalget siden sidste møde i forretningsudvalget.

Sagsnr.: 12000106

13.04 Øresundskomiteen

D. 4. oktober 2012 var der møde i Øresundskomiteens forretningsudvalg. Her blev det bl.a. diskuteret, hvordan man fremover skal løse de grænsehindringer, der stadig eksisterer i Øresundsregionen. Det blev diskuteret, at en mulig vej kunne være at løfte konkrete grænsehindringssager op på EU-niveau og dermed få dem behandlet uden for regi af de to stater. Endvidere blev der orienteret om, at en arbejdsgruppe mellem Skatteministeriet og Finansdepartementet i Sverige i et år har været i gang med at se på skatteudjævningsordningen mellem Danmark og Sverige. En rapport ventes i efteråret 2012.

Det næste møde i Øresundskomiteen er den 25. oktober 2012. Efter frokost samme dag afholder Øresundskomiteen sit årlige Øresundsting med temaet ’Crossborder Innovations’.

Sagsnr.: 12001055


13.05 Bestyrelsen for Trafikselskabet Movia

Movias bestyrelse afholdt møde den 13. september 2012.

Bestyrelsesprotokollen for mødets åbne punkter er udsendt til orientering.

Sagsnr.: 12001435

13.06 STRING – samarbejdet

Den 27. september afholdtes det politiske forum i STRING – samarbejdet i Hamborg. På mødet blev en fælles strategi 2030 for STRING vedtaget. Derudover vedtog de fem parter et fælles statementpapir på baggrund af analyser om infrastrukturflaskehalse i STRING – korridoren og hvilket tiltag STRING anbefaler for at få det maksimale udbytte af Femern-forbindelsen. Region Hovedstaden overtog formandskabet for STRING-samarbejdet fra Hamborg.

Sagsnr.: 10003621

13.07 Den Skandinaviske Arena (DSA)

Der har ikke været afholdt møde i Den Skandinaviske Arena (DSA) siden den 26. april 2012. Næste møde i DSA finder sted den 22. november 2012 i Varberg.

Sagsnr.: 09008605


13

Bilag

Bilag til FM 13.05


14. Opsigelse af rammeaftale med PLO-Hovedstaden om centrifugering af blodprøver

Regionsadministrationen har opsagt rammeaftalen med PLO-Hovedstaden fra 1. januar 2013 vedrørende ”blodprøvetagning fra åre inkl. præparation og centrifugering”. Rammeaftalen koster årligt regionen ca. 25 mio. kr.

Aftalen har ikke omfattet praksis i optageområde Nord og på Bornholm og det er ønsket at sikre alle læger i praksissektoren samme vilkår og samtidig tilgodese patienternes behov for fortsat at kunne få taget blodprøver i nærområdet.

Alle læger i praksissektoren får derfor tilbudt et termoskab, inklusiv 5 års serviceaftale, således at blodprøver kan opbevares ved konstant temperatur uden centrifugering og samtidig sikre høj kvalitet af analyserne. En forudsætning for den høje kvalitet er etablering af en afhentningsordning af blodprøver op til to gange dagligt mod i dag én gang. En sådan afhentningsordning er aftalt etableret med alle laboratorier, der betjener praksissektoren.

Med tilbud om termoskabe og en udvidet afhentningsordning til lægerne i praksissektoren sikres samme service og kvalitet i regionen med bevarelse af muligheden for borgerne for at få taget blodprøver i almen praksis.

Regionen opnår samtidig hermed en økonomisk besparelse, der dog først har fuld virkning fra 2014.




15. Publikationer:




16. Konferencer mv.: