UDVALG

FORRETNINGSUDVALGET

MØDE

Meddelelser

STED

H6

STARTTIDSPUNKT

04-12-2012 10:00:00

SLUTTIDSPUNKT

04-12-2012 15:00:00


PUNKTER

1. Rigsrevisors notat til Statsrevisorerne om beretning om indkøb af sygehusmedicin
2. Undersøgelse af patientforløb i psykiatrien
3. Uddeling af Region Hovedstadens Forskningsfond til Sundhedsforsikring - Strategiske projekter 2012
4. Orientering om ny driftsoverenskomst om ordblindeundervisning mellem Københavns voksenuddannelsescenter og Folkeligt oplysningsforbund/Hovedstadens oplysningsforbund.
5. Resultat af første ansøgningsrunde i Partnerskab for Sygehus- og Sundhedsinnovation under Fornyelsesfonden
6. Flytning af Flyvemedicinsk Klinik
7. Projekt Model for tværsektorielt samarbejde
8. Møde med Miljøminister Ida Auken om råstofforvaltning
9. Henvendelse fra KKR’s formand vedrørende konferencen Veje til Vækst
10. Præsentationer fra regionsrådsseminaret den 26. oktober 2012
11. Regionens omkostninger ved deltagelse i MIPIM 2012
12. Studietur til Manchester
13. STATUS FOR SUNDHEDSPLANLÆGNINGEN I PLANLÆGNINGSOMRÅDE NORD
14. UDVIKLING I FORBRUG PÅ PRIVATE HOSPITALER
15. INDBERETNING AF INFORMATIONER TIL STATSLIGE MYNDIGHEDER, DANSKE REGIONER MV.
16. ORIENTERING FRA ØVRIGE FORA
17. IMT's lejemål i Borgervænget, København Ø
18. Publikationer:
19. Konferencer mv.:



1. Rigsrevisors notat til Statsrevisorerne om beretning om indkøb af sygehusmedicin

Rigsrevisionen har i 2012 gennemført en undersøgelse med henblik på at vurdere, om Sundhedsministeriet og regionerne sikrer, at indkøb af sygehusmedicin sker til lavest mulige priser. Regionsrådet er tidligere orienteret om undersøgelsen og dens resultater, senest til mødet den 21. august 2012.

Regionerne har den 30. oktober modtaget Rigsrevisor Lone Strøms notat til Statsrevisorerne til orientering. I notatet konkluderes, at sundhedsministeren på tilfredsstillende vis har redegjort for, hvilke initiativer beretningen har givet anledning til. Sundhedsministeren vil fortsat have fokus på udgifterne til sygehusmedicin og muligheden for reduktion heraf ved inddragelse af Danske Regioner og Amgros. Således er der enighed mellem regeringen og Danske Regioner om i efteråret 2012 at analysere og overveje fremtidige rammer, der kan sikre lavere priser på sygehusmedicin.

Endvidere indleder Sundhedsministeriet i oktober 2012 forhandlinger med Lægemiddelindustriforeningen om en ny aftale om priser på sygehusmedicin, idet den gældende prisaftale udløber ved udgangen af 2012.

Rigsrevisor vil fortsat følge udviklingen vedr. Sundhedsministeriets arbejde med at sikre styring af medicinudgifterne og resultatet af Sundhedsministeriets forhandlinger om en ny aftale med Lægemiddelindustriforeningen.


1

Bilag

Rigsrevisor Lone Strøms notat til Statsrevisorerne


2. Undersøgelse af patientforløb i psykiatrien

I forbindelse med sagen om medicinering i psykiatrien er der nedsat en ekstern ekspertgruppe, som bl.a. gennemfører en undersøgelse af de patienter, som i perioden januar til marts 2012 blev behandlet med det antipsykotiske lægemiddel olanzapin i doser over det anbefalede niveau. Undersøgelsen er lavet af Klinisk Farmakologisk Afdeling på Bispebjerg Hospital. Formålet med undersøgelsen er at undersøge, om behandlingen med olanzapin har været forbundet med en risiko for patienterne.

Ud af de 226 patienter, som havde fået olanzapin udover de anbefalede doser, udvalgte Klinisk Farmakologisk Afdeling 91 patientjournaler til nærmere gennemgang. Journalerne blev udvalgt ud fra en række kriterier - bl.a. dødsfald, at patienten havde fået et somatisk tilsyn under indlæggelse eller havde været indlagt på somatisk afdeling.

Resultatet af gennemgangen har vist, at fire af de 91 patienter havde alvorlige bivirkninger. To af de fire patienter er afgået ved døden, den ene ved selvmord. I de tre tilfælde kan det ikke udelukkes, at olanzapin kan have været medvirkende årsag til bivirkningerne. Klinisk Farmakologisk Afdeling har samtidig vurderet, at når patientens generelle sygdomsbillede blev taget i betragtning, havde bivirkningerne formentlig ikke kunnet undgås, og afdelingen vurderer, at der er sket en fyldestgørende behandling.

Den fjerde patient døde under indlæggelse på et somatisk hospital efter et behandlingsforløb med komplekse symptomer, hvor både psykiatriske og somatiske læger var involveret. I forbindelse med Klinisk Farmakologisk Afdelings gennemgang af dette forløb blev der konstateret mulige mangler i behandlingsforløbet i psykiatrien. Patientforløbet er nu indberettet til embedslægeinstitutionen, som igangsætter en undersøgelse, herunder vurderer om de involverede sundhedspersoner har været tilstrækkeligt opmærksomme på bivirkninger. Patientforløbet er derudover indberettet som utilsigtet hændelse, og der planlægges gennemført en tværgående kerneårsagsanalyse i samarbejde med Amager og Hvidovre Hospital.




3. Uddeling af Region Hovedstadens Forskningsfond til Sundhedsforsikring - Strategiske projekter 2012

Den 31. august 2012 var der ansøgningsfrist til Region Hovedstadens Forskningsfond til Sundhedsforskning, hvor der i 2012 blev udbudt i alt 25 mio. kr. Regionen modtog i alt 167 ansøgninger med et ansøgt beløb på 240 mio. kr. Som led i implementering af forskningspolitikken var opslaget delt i to: 1) 20 mio. kr. var reserveret til medfinansiering af forskningsprojekter af høj kvalitet inden for en bred vifte af forskningsprojekter, og 2) 5 mio. kr. til særlige strategiske satsninger inden for to temaer udpeget af bedømmelsesudvalget med afsæt i forskningspolitikken, inden for henholdsvis sundhedstjenesteforskning og velfærdsforskning.

På indstilling fra det faglige bedømmelsesudvalg tildelte koncerndirektionen den 8. oktober støtte til i alt 28 forskningsprojekter. Uddelingen offentliggøres den 30. november 2012 med bevillingsbreve til modtagerne, omtale på Regionens hjemmeside og intranet samt udgivelse af pjece til uddeling på bl.a. hospitaler, virksomheder og andre samarbejdspartnere. Pjecen er klar den 30. november 2012 og uddeles på mødet.

Bedømmelsesudvalget bestod af:

Adjungeret professor Susanne Rewentlow, Praksissektorens Forskningsråd




4. Orientering om ny driftsoverenskomst om ordblindeundervisning mellem Københavns voksenuddannelsescenter og Folkeligt oplysningsforbund/Hovedstadens oplysningsforbund.

Regionsrådet har en koordinerende rolle sammen med voksenuddannelsescentrene om udbud og variation af forberedende voksenundervisning og ordblindeundervisning i regionen.

På baggrund af høring af voksenuddannelsescentrenes udbud anbefalede regionsrådet på sit møde den 19. juni 2012, at voksenuddannelsescentrene indgår driftsoverenskomster med eksterne aktører. Regionsrådet har desuden konstateret på sit møde den 20. november 2012, at voksenuddannelsescentrenes planer for 2013 lever op til målene om et tilstrækkeligt og varieret udbud til alle.

Som oplyst på regionsrådets møde den 20. november 2011 har Københavns Voksenuddannelsescenter indgået yderligere en driftsoverenskomst om ordblindeundervisning med Folkeligt oplysningsforbund/Hovedstadens oplysningsforbund i København. Det vurderes, at denne driftsoverenskomst vil styrke udbuddet af ordblindeundervisning i København og bidrage til, at flere får en uddannelse.




5. Resultat af første ansøgningsrunde i Partnerskab for Sygehus- og Sundhedsinnovation under Fornyelsesfonden

De fem regionale Vækstfora har i 2012 etableret et partnerskab for sygehus- og sundhedsinnovation med Fornyelsesfonden, hvor hver region bidrager med 10 mio. kr. af de regionale udviklingsmidler, og Fornyelsesfonden bidrager med 50 mio. kr. Midlerne anvendes til medfinansiering af offentlig-private innovations-partnerskaber, hvor hovedansøgeren skal være en privat virksomhed.

Formålet med partnerskabet er at give danske virksomheder de bedst mulige betingelser for at udnytte innovationspotentialet i tilknytning til hospitals-byggerierne. Den første runde havde ansøgningsfrist den 12. juni 2012, hvor fonden modtog i alt 19 ansøgninger. Fornyelsesfondens bestyrelse besluttede 26. september at støtte syv projekter med et beløb på i alt 34,786 mio. kroner, hvor. Region Hovedstaden har deltagelse i fem af projekter:

Næste ansøgningsrunde har frist den 10. december 2012, hvor der er fokus på hospitalsinfektioner og -hygiejne og udlæggelse og selvhjælp, samt markeds-modningsprojekter generelt. Der forventes en tredje ansøgningsrunde i foråret 2013. Administrationen vil lige som til første runde sørge for, at information om dette bliver formidlet ud til regionens hospitaler og virksomheder.




6. Flytning af Flyvemedicinsk Klinik

Koncerndirektionen har besluttet at imødekomme forslag fra Rigshospitalet og Glostrup Hospital om at flytte Flyvemedicinsk Klinik fra Rigshospitalet til Glostrup Hospital. Flytningen sker ledelsesmæssigt snarest muligt, og den fysiske flytning sker i medio 2013.

Flyvemedicinsk Klinik undersøger personer med henblik på civile og militære fly- og dykkercertifikater (piloter, flyveledere, kabinepersonale, dykkere m.fl). Undersøgelserne foregår i henhold til love og bestemmelser for civil og militær flyvning og erhvervsdykning. Der foretages udstedelsesundersøgelser, fornyelsesundersøgelser og ekstraundersøgelser.

Klinikken ønskes flyttet, fordi dens faglige profil adskiller sig væsentligt fra Rigshospitalets øvrige højt specialiserede aktivitet, og fordi klinikkens faglige profil vil være bedre forenelig med allerede tilstedeværende profil og interesseområder på Glostrup Hospital. Det gælder i det kardiologiske og oftalmologiske speciale. Flyvemedicinsk Klinik er i dag placeret i lejede lokaler i Aldersrogade. Dertil kommer, at Glostrup Hospital i forvejen varetager de oftalmologiske opgaver i Flyvemedicinsk Klinik, og at Glostrup Hospital har plads til funktionen.

For den klinisk kardiologiske funktion i Flyvemedicinsk Klinik gælder, at den primært indgår i den kardiologiske "hovedfunktion" og de interesseområder, som allerede er til stede på Glostrup Hospital, og det har i praksis vist sig vanskeligt funktionelt at integrere flyvemedicinsk kardiologi med Rigshospitalets specialiserede, invasive kardiologiske fokus.

For øre-, næse-, halsfunktionen gælder, at den i Flyvemedicinsk Klinik bemandes fra øre-, næse-, halsklinikken på Rigshospitalet. Det vurderes, at ca. 80 % af undersøgelserne på området er hovedfunktionsundersøgelser, mens ca. 20 % er højt specialiserede. Regionen skal derfor søge Sundhedsstyrelsen om godkendelse af denne flytning.




7. Projekt Model for tværsektorielt samarbejde

Der er i budget 2013 afsat midler til pilotprojektet ’Model for tværsektorielt samarbejde’ i Helsingør.

Som forberedelse til projektopstart har regionsadministrationen afholdt møde med formand for de praktiserende lægers organisation i Region Hovedstaden, Birgitte Alling Møller.

Pga. sammenbrud i overenskomstforhandlingerne og den medfølgende usikkerhed har Birgitte Alling Møller den 20. november meddelt Katja Kayser følgende:

”PLO-H mener, at et modelprojekt om øget tværsektorielt samarbejde i Helsingør Kommune er meget spændende og giver mulighed for udvikling af nye samarbejdsformer på tværs af sektorer til gavn for borgerne.


Vi havde glædet os meget til aktivt at deltage i dette projekt.


Desværre mener vi ikke, at det i den aktuelle situation med udsigt til overenskomstløs periode og usikkerhed om fremtiden for almen praksis i Danmark, lige nu er muligt at engagere de praktiserende læger i Helsingør til deltagelse i dette projekt.”


På baggrund heraf har administrationen besluttet at sætte projektet i bero, indtil der er en afklaring om de praktiserende lægers overenskomst.

Det projektforberedende arbejde fortsættes fra administrationen. Udskydelsen af projektopstarten kan medføre forsinkelser i projektet også på længere sigt.




8. Møde med Miljøminister Ida Auken om råstofforvaltning

Regionsrådsformændene i Region Sjælland og Region Hovedstaden rettede en fælles henvendelse til Miljøminister Ida Auken i maj måned i år og anmodede om et møde om rammerne for råstofplanlægning i de to regioner. Baggrunden for mødet var et fælles ønske fra regionernes side om, sammen med staten, at kunne sikre en helhedsorienteret og balanceret tilgang til plan-lægning og indvinding af råstoffer.

Mødet blev afholdt den 22. oktober 2012 med følgende temaer:

Fordeling af myndighedskompetencen,

Rækkefølgeplanlægning for indvinding,

Øget anvendelse af råstoffer fra havet samt,

Ressourceeffektivisering og genanvendelse af overskudsjord.

De to regioners synspunkter vedrørende myndighedskompetencen blev noteret af ministeren, og regeringen vil senere tage stilling til dette ved evaluering af kommunalreformen.

Der var enighed om, at nedsætte en fælles arbejdsgruppe for at se nærmere på problemstillingen vedrørende rækkefølgeplanlægning, og Miljøministeriet og Danske Regioner udarbejder sammen et kommissorium for arbejds-gruppen. Det ventes, at dette arbejde afsluttes til april 2013.

Der var ligeledes enighed om at styrke dialogen mellem Naturstyrelsen og regionerne i forhold til råstofindvindingen på land og hav, og at Naturstyrelsen tager initiativ til et møde herom.

Endelig var der enighed om, at regionerne kan kontakte Miljøstyrelsen for en nærmere drøftelse af ressourceeffektiviseringsstrategien og mulighederne for øget genanvendelse af overskudsjord.

Region Hovedstaden vil deltage i det samarbejde, der skal etableres med staten på disse områder.

Referat af mødet er vedlagt.


2

Bilag

Referat af møde af 22. oktober 2012


9. Henvendelse fra KKR’s formand vedrørende konferencen Veje til Vækst

Regionsrådsformanden har den 12. november modtaget et brev fra KKR Hovedstadens formand vedr. infrastrukturkonferencen ’Veje til Vækst’ den 28. november 2012. I brevet stiller KKR Hovedstaden sig undrende over for, hvorfor konferencen ikke er arrangeret i samarbejde med KKR Hovedstaden. Regionsrådsformanden har den 19. november 2012 sendt et brev til formanden for KKR Hovedstaden. Heri påpeger regionsrådsformanden, at man i regionen ikke har opfattet infrastrukturkonferencen som en konference knyttet til udviklingsplanen – men snarere til arbejdet i trængselskommissionen. Regionsrådsformanden forsikrer formanden for KKR om, at regionen sætter stor pris på samarbejdet om udviklingsplanen. Der er fx den 14. november afholdt en fælles workshop om den kommende handleplan for den regionale udviklingsplan. I den forbindelse vil der også blive holdt en fælles konference med KKR Hovedstaden den 25. februar 2013.


3
4

Bilag

Brev af 12. november 2012 til regionsrådsformanden fra KKR Hovedstadens formand
Brev af 19. november 2012 fra Regionsrådsformanden til formanden for KKR Hovedstaden


10. Præsentationer fra regionsrådsseminaret den 26. oktober 2012

Der blev den 26. oktober 2012 afholdt regionsrådsseminar på det regionale udviklingsområde. Temaet var regionens infrastruktur og omhandlede den internationale tilgængelighed og Trængselskommissionen. Seminaret blev afholdt i Københavns Lufthavn, og følgende eksterne oplægsholdere deltog i seminaret:

Navn

Titel

Organisation

Oplæg

Henrik P. Jørgensen

Kommunikations-direktør

Københavns Lufthavne A/S

Udvikling af international luftfart

Claus F. Baunkjær

Adm. direktør

Femern A/S

Perspektiver for rejsetider mv. når

Femerntunnelen åbner

Lennart Serder

Projektleder

COINCO

Udvikling af højhastighedstog i Norden

Otto Anker Nielsen

Professor

DTU Transport

Forskningsresultaternes løsninger på trængselsproblemer

Dorthe Nøhr Pedersen

Adm. direktør

Movia

Kan opgradering af bus og tog alene løse hovedstadens trængselsproblemer?

Michael Svane

Branchedirektør

DI Transport

De bedste løsninger set med erhvervslivets øjne

Oplægsholdernes præsentationer kan findes på politikerportalen.




11. Regionens omkostninger ved deltagelse i MIPIM 2012

Der blev på regionsrådsmødet den 20. november 2012 efterlyst oplysninger om regionens samlede omkostninger ved deltagelse i MIPIM messen den 7.-8. marts 2012. Studieturen var en fælles tur for Vækstforum Hovedstaden og forretningsudvalget. Der deltog 9 medlemmer fra Vækstforum, 5 medlemmer af forretningsudvalget, 1 medlem af regionsrådet samt 4 fra administrationen.

Administrationen kan oplyse, at de samlede omkostninger ved deltagelse i MIPIM var 711.600 kr.

Omkostningerne dækker bl.a. over udgifter til udvikling af markedsføringsmateriale om regionen, herunder en præsentationsfilm om hospitalsbyggerierne og en præsentationsfilm om infrastruktur. Begge film er efterfølgende vist i en lang række andre repræsentative sammenhænge.

De samlede omkostninger fordeler sig på følgende budgetposter:

- Partnerbidrag til Copenhagen Capacity: 250.000 kr.

- Markedsføringsmateriale: 216.000 kr.

- Rejse, hotel, forplejning: 160.000 kr.

- Messeindgang: 70.600 kr.


- Leje af mødelokale: 15.000 kr.




12. Studietur til Manchester

Administrationen deltog den 16. november 2012 i en studietur til Henry Mosely X-ray Imaging Facility på University of Manchester. DTU var arrangør af turen og der deltog herudover repræsentanter fra Forsknings og Innovationsstyrelsen, Region Hovedstaden og Sjælland, Dansk Industri, og De Godkendte Teknologiske Serviceinstitutter.

Der er til orientering udsendt en opsamling fra studieturen samt en brochure om en portal for industriel anvendelse af ESS og MAX IV.


5
6

Bilag

Opsamling fra studieturen
Brochure om en portal for industriel anvendelse af ESS og MAX IV


13. STATUS FOR SUNDHEDSPLANLÆGNINGEN I PLANLÆGNINGSOMRÅDE NORD

Der henvises til notat vedr. kommunikation om etablering af Nordsjællands Hospital samt notat om møde mellem PLO-Hovedstaden og praksisadministrationen, fremsendt til regionsrådets medlemmer som ”Aktuel orientering” via mail den 27. november 2012.




14. UDVIKLING I FORBRUG PÅ PRIVATE HOSPITALER

Regionen følger løbende udviklingen i omvisiteringer af patienter til private udbydere, som følge af lovgivningen vedr. udvidet frit sygehusvalg.

Der foreligger ikke nye tal for udviklingen siden sidste møde i forretningsudvalget.




15. INDBERETNING AF INFORMATIONER TIL STATSLIGE MYNDIGHEDER, DANSKE REGIONER MV.

På baggrund af beslutning i regionsrådet den 14. december 2010 vil regionsrådet løbende blive orienteret om administrative indberetninger af informationer til statslige myndigheder, Danske Regioner mv. og besvarelser af henvendelser fra andre politikere."

Dette sker via mail umiddelbart efter, at de er indsendt til henholdsvis den rekvirerende myndighed, Danske Regioner eller politikere, og de indsendte informationer lægges herefter på Politikerportalen i kronologisk rækkefølge.

Der har siden sidste møde i forretningsudvalget været følgende underretninger:




16. ORIENTERING FRA ØVRIGE FORA

43.16.01 Vækstforum Hovedstaden

Vækstforum Hovedstaden holder sit næste møde den 29. november 2012. Mødet indledes med oplæg om resultater og erfaringer hos de to Vækstforum-støttede klyngesatsninger Copenhagen Finance It Region (CFIR) og Copenhagen Cleantech Cluster (CCC). På dagsordenen er derudover 4 bevillingsansøgninger om midler fra dels EU Regionalfond og Socialfond, dels regionens erhvervsfremmemidler samt en halvårlig status på de igangværende projekter.

Sagsnr.: 12001057

43.16.02 Sundhedskoordinationsudvalget

Sundhedskoordinationsudvalget holdt møde 27. november 2012. Konklusioner fra mødet foreligger endnu ikke, men lægges på hjemmesiden, når de er godkendt. Dato for udvalgets næste møde vil fremgå af konklusionerne.

Sagsnr.: 12000105

43.16.03 Kommunekontaktudvalget

Der har ikke været afholdt møde i Kommunekontaktudvalget siden sidste møde i forretningsudvalget.

Sagsnr.: 12000106

43.16.04 Øresundskomiteen

Efter Øresundskomiteens møde den 25. oktober afholdt komiteen det årlige Øresundsting på Öresundsverket i Malmø. Komiteens nyudnævnte formand, Vibeke Storm Rasmussen, åbnede det velbesøgte møde. Blandt oplægsholderne var Minister for kirke, ligestilling og nordiske spørgsmål, Manu Sareen og William Thompson fra OECD. Øresundstinget blev afsluttet med en debat, hvor regionsrådsformændene fra Hovedstaden, Sjælland og Skåne diskuterede de fremtidige vækstmuligheder i Øresundsregionen.

Den 6. december afholdes årets sidste møde i Øresundskomiteens forretningsudvalg.

Sagsnr.: 12005419

43.16.05 Møder i bestyrelsen for Trafikselskabet Movia.

Movias bestyrelse afholder ikke møde i november 2012. Næste ordinære møde afholdes den 6. december 2012.

Sagsnr.: 12001435

43.16.06 STRING – samarbejdet

Region Hovedstaden har overtaget formandskabet for STRING-samarbejdet og har forelagt en plan for aktiviteter i STRING i 2013, som lægger op til at styrke samspillet mellem formanden og næstformanden. Næstformand er Anke Spoorendonk, justits-, kultur- og europaminister i Slesvig-Holsten. Der lægges op til tre politiske møder i 2013 - et i Bruxelles og to i København. Hovedfokus for møderne vil bl.a. være drøftelse med EU-kommissionen om STRING: Infrastruktur og vækst. Derudover et møde med fokus på turisme.

Sagsnr.: 10003621

43.16.07 Den Skandinaviske Arena (DSA)

Den 22. november blev der afholdt møde i Den Skandinaviske Arena. Mødet blev holdt i Varberg, Sverige og havde deltagelse af både politikere fra Den Skandinaviske Arena og af tjenestemandsgruppen. Endvidere besøgte projektledelsen for COINCO-projektet mødet, og præsenterede det hidtidige arbejde i COINCO.

Sagsnr.: 12005419




17. IMT's lejemål i Borgervænget, København Ø

Regionsrådet godkendte på sit møde i juni, at IMT (It- Medico- og Telefonivirksomheden) kunne udvide sit lejemål i Borgervænget med netto ca. 400 m2. IMT har dels lejet lokaler i hovedbygningen på Borgervænget 5 – 7, dels lokaler i sidebygningen på Borgervænget 3. Ved sagens forelæggelse var det forudsat, at en anden lejer i hovedbygningen ville fraflytte i alt 1300 m2 i hovedbygningen, således at IMT kunne overtage disse lokaler og samtidig rømme lejemålet på 900 m2 i sidebygningen, så IMT’s aktiviteter blev samlet i én bygning. Den anden lejer er imidlertid ikke nået til enighed med udlejeren om fraflytning af lokalerne i hovedbygningen.

IMT har fortsat behov for udvidelsen og da et lejemål i sidebygningen på 420 m2 er blevet ledigt, er det nu aftalt med udlejer, at IMT kan overtage dette lejemål. Lokalerne er istandsatte og lejen pr. m2 er den samme som var forudsat i sagen fra juni måned. IMT kan således overtage et tilsvarende areal som forudsat i juni og til samme lejeudgift.

Såfremt de nævnte lokaler i hovedbygningen senere fraflyttes, har IMT fortrinsret til at leje disse lokaler og kan frigøre sig fra lejemålet fra sidebygningen. IMT agter på denne baggrund at indgå lejemål om 420 m2 i sidebygningen pr. 1. januar 2013.




18. Publikationer:




19. Konferencer mv.: