På mødet d. 19. maj 2017 blev Sundhedskoordinationsudvalget orienteret om, at der var godkendt og igangsat 3 modelprojekter, samt at der fortsat blev arbejdet på at finde projektpartnere til et projekt om tidlig opsporing af børn og unge med tegn på mistrivsel. Frederiksberg Kommune og Halsnæs Kommune har i mellemtiden tilkendegivet, at de sammen med de lokale praktiserende læger ønsker at indgå i projektet. På den baggrund har den administrative styregruppe d. 3. november 2017 godkendt modelprojektet om tidlig opsporing af børn og unge med tegn på mistrivsel.
Status Modelprojektet "Tidlig opsporing af børn og unge med tegn på mistrivsel"
I modelprojektet indgår - som nævnt ovenfor - Frederiksberg Kommune og Halsnæs Kommune sammen med de lokale praktiserende læger.
Formålet med projektet er at formalisere samarbejdet mellem almen praksis og kommunen med henblik på at styrke den tidlige opsporing og indsats for børn/unge gennem tidlig, tværfaglig vurdering og evt. behandling. Den tidlige indsats skal forebygge, at børn og unges vanskeligheder vokser sig større og mere indsatskrævende. Samtidig skal den tværfaglige vurdering sikre, at der tidligst muligt iværksættes den rette indsats, som kan afhjælpe vanskelighederne.
Grundet lokale forhold ønskes modelprojektet i henholdsvis Frederiksberg og Halsnæs Kommune afprøvet på lidt forskellig vis. Forskellene er blandt andet relateret henvisningsformen og organiseringen af projektet. Projektbeskrivelsen er vedlagt som bilag.
Status på "Tværsektoriel Stuegang"
Der er nedsat en tværsektoriel styregruppe, to arbejdsgrupper og ansat to projektledere, som varetager projektledelsen for Nordsjællands Hospital og de 8 kommuner. Desuden er der etableret et mobilt stuegangsteam bestående af en speciallæge i almen medicin og en sygeplejerske. Teamet påbegyndte i maj 2017 stuegange på de kommunale midlertidige pladser i de 8 kommuner. Teamet består desuden af en farmaceut og en bioanalytiker, begge ansat i projektet ca. halv tid. Teamet er en halv dag om ugen i hver kommune og de første erfaringer med det mobile stuegangsteam hos borgere på de kommunale midlertidige pladser er rigtig gode. Det forventes, at der i projektet vil blive testet flere modeller for den tværsektorielle stuegang.
Der er indgået aftale med almen praksis om at kunne deltage i stuegang ved anvendelse af aftale om opfølgende hjemmebesøg. Det har vist sig at være en logistisk udfordring og derfor undersøges det pt., om der er mulighed for at lave en aftale om telefonisk deltagelse.
Status på "Tværsektoriel Neurorehabilitering"
Formålet med projektet er at skabe bedre sammenhængende rehabiliteringsforløb på tværs af sektorer for borgere med funktionsevnenedsættelse efter apopleksi og dermed sikre borgeren de bedste forudsætninger for at generhverve højest mulige funktionsniveau. Projektet har fokus på at udbygge og udvikle det organisatoriske samarbejde mellem hospitalerne og kommunerne ved at styrke og understøtte overgangen mellem sektorerne, så koordineringen af indsatserne på tværs af sektorer sker rettidigt, så borgeren oplever et sammenhængende tilbud.
Der har været en fælles regional-kommunal ansættelsesproces og både regional og kommunal projektleder er ansat til projektopstart d. 1. november 2017. Projektet skal afprøve en ny tværsektoriel samarbejdsmodel. Projektpartnerne er Herlev og Gentofte Hospital samt 8 ud af 9 kommuner i planområde midt: Ballerup, Egedal, Herlev, Furesø, Gentofte, Gladsaxe, Lyngby-Taarbæk og Rudersdal kommuner.
Status på "Fra dobbeltarbejde til enkelthed for patienten"
Projektet fokuserer på at udbrede og udvikle på tværsektorielle netværksmøder som bl.a. er beskrevet i samarbejdsaftalen mellem Region Hovedstadens Psykiatri (RHP) og de 29 kommuner. Der er etableret et samarbejde med andre indsatser og projekter i RHP, som har tværsektorielt fokus. Der arbejdes på at udvikle fælles standardiseret mødemateriale, der kan understøtte afholdelsen af netværksmøder. Der afholdes derfor i november et større arbejdsseminar med deltagere fra alle kommuner samt RHP. Efterfølgende skal modelprojektet udarbejde en plan samt implementeringsmodel for afprøvning af mødematerialet for modelprojektets parter og målgruppe.