Møde i det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse ØST

Punkter på dagsordenen

  1. Godkendelse af dagsorden (5 min kl 9.00-9.05)
  2. Godkendelse af referat
  3. Drøftelse af revideret forretningsorden for DRRLV Øst (20 min, kl. 9.05-9.25)
  4. Orientering om lægefaglige indstillinger og fleksforløb (10 min 9.25-9.35)
  5. Indkommende inspektorrapporter siden sidst og opfølgning på rapporter, jfr rådets tidligere drøftelser (20 min, kl 9.35-9.55)
  6. Opsamling og status på løbende sager (10 min, 9.55-10.05: skriftlig + mundtlig orientering - tages til efterretning)
  7. Faste orienteringspunkter (20 min, 10.05-10.25)
  8. Eventuelt (5 min, 10.25-10.30)
  9. Temadrøftelse om Samarbejdsaftalen Region Sjælland - Region Hovedstaden med fokus på sammensætning af hoveduddannelsesforløb 10.30-15.30

Medlemmer

1. Godkendelse af dagsorden (5 min kl 9.00-9.05)

Indstilling

Mødet er planlagt som heldagsmøde med deltagelse af PKL og VUS Øst efter det ordinære møde. Af hensyn til temadrøftelsen er der ikke indkaldt punkter til dagsordenen, men alene fremsat punkter, der er aftalt på tidligere møder og hvor det ikke vurderes hensigtsmæssigt, at udskyde punkterne til senere ordinære møder.

Det indstilles at dagsordenen godkendes.

Dagsordenen godkendt

Kommentar fra YL: det må meget gerne anføres i mailen med udsendelsen om deadlines for tilbagemeldinger. Det tages til efterretning.

 

2. Godkendelse af referat

Indstilling

Referatet fra møde i DRRLV 4.december er frigivet i First Agenda den 19.december 2023. Der er ikke modtaget kommentarer eller rettelser. 

Det indstilles at referatet godkendes.

Referatet er godkendt. 

YL savner bedre /tydeligere offentliggørelse af referaterne. Der arbejdes i sekretariatet på at løse nogle praktiske problemer i forhold til at indfri det ønske.

3. Drøftelse af revideret forretningsorden for DRRLV Øst (20 min, kl. 9.05-9.25)

INDSTILLING

  1. At rådet drøfter og godkender den opdaterede forretningsorden for DRRLV, jf. bilag 3.1 med forbehold for justeringer i BEK, jfr. bilag 3.2

RÅDETS BEHANDLING/BESLUTNING

Der var en drøftelse af DRRLV sammensætning, som bl.a omhandlede, hvorvidt færre repræsentater fra ledelsen ville stille de to "driftregioner" svagere når der skal tages beslutning om godkendelse af forløbssammensætning eller f.eks sammenhængende forløb. Det blev drøftet, at det tilstræbes i alle sager, at der opnås konsensus i DRRLV, så en afstemning ikke er nødvendig. Når det drejer sig om forløbssammensætninger har regionerne været hørt og har godkendt forløb inden forslaget når DRRLV. 

Yngre Lægers repræsentanter havde ønsket et ekstra medlem som blev udpeget af YL. Dette er ikke imødekommet da man ønsker at reducere antallet af medlemmer og har reduceret sygehusledelsernes repræsentation. 

Der var i oplægget ikke anført at udvalgets medlemmer kunne have suppleanter. Baggrunden var at man ønskede størst mulig kontinuitet i Rådets arbejde. Da de yngre læger har hyppigere forfald pga. deres arbejdssituation, så aftaltes det, at alle medlemmer kan stille med en suppleant, men at der ikke skal udpeges personlige suppleanter. 

Opgaver er indskrevet i forretningsordenen. Revision af bekendtgørelsen om de regionale råd er fremsendt til høringspartene i går. I oplægget til revisionen er der ikke ændret væsentligt på opgavedelen, men der er nogle tilføjelser. 

Den postgraduate professor er i den seneste version ikke indskrevet som selvstændig repræsentant, dette er status qou i forhold til den oprindelige sammensætning, da det forventes, at KU altid vil udpege professoren, hvis der er ansat i sådan på tidspunktet for udpegning.

Konklusion: Kommentarerne indarbejdes og udkastet sendes ud til høring, men en høringsfrist på 14 dage. Når forretningsordenden er vedtages vil alle interessenter blive bedt om at genudpege repæsentanter til rådet.     

BAGGRUND

Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Øst er nedsat i hht. Bekendtgørelse nr. 1706 af 20. december 2006, omhandlende de regionale råd for lægers videreuddannelse, samt ændringen af lægeloven fra år 2000. ​Jfr fremsendt mailhøring pågår en mindre revision af bekendtgørelsen.

Formålet med rådets arbejde er at:​

Det Regionale Råds arbejde og ansvarsområde er deltaljeret beskrevet i Forretningsorden for Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Øst. Forretningsordenen skal i hht § 5 revideres hvert 5. år. Forretningsordenen er senest revideret 14.juni 2011. Nærværende revision er en justering af den version, der blev præsenteret på DRRLV i 4. kvartal 2023.

SAGSFREMSTILLING

Opdateret udkast til revideret forretningsorden er vedhæftet sagen, bilag 3.1

Den reviderede forretningsorden tager udgangspunkt i såvel seneste version for DRRLV Øst samt drøftelser på møde i DRRLV december 2023, hvor det blandt andet blev fremhævet, at proceduren for udpegning ikke fremstår tydeligt og der var et generelt ønske om at skabe større gennemsigtighed, så roller og udpegning fremstår klart. Herudover blev der fremsat ønske om en forenkling af repræsentanter i rådet med hensyntagen til beslutningsdygtighed og ressourceforbrug. På baggrund af drøftelserne samt fremsendte tekstnære rettelser har Sekretariatet samt Kirsten Wisborg og Marit Buccarella foretaget en gennemskrivning af udkastet, som fremgår af bilag 3.1.

Sekretariatet ønsker at fremhæve følgende områder i det opdaterede udkast:

Sekretariatet ønsker at fremhæve følgende områder i forhold til rådets opgaver og arbejde

PLAN FOR BESLUTNINGSPROCES OG OPFØLGNING

Sekretariatet sikrer at kommentarerne indarbejdes og udkastet sendes ud til høring, men en høringsfrist på 14 dage. Når forretningsordenden er vedtages vil alle interessenter blive bedt om at genudpege repæsentanter til rådet. 

Den reviderede forretningsorden evalueres efter 1 år, hvorefter opdatering/revision overgår til tidligere format, dvs. senest hvert 4. år eller ved opstået behov.

 

Sagen forelægges DRRLV Øst 1. kvartal 2025 og herefter minimum hvert 4. år svarende til 1. kvartal 2029.

REGIONAL SAGSBEHANDLER

Ulrik Dyrbye Hansen og Kristine Lundsgaard 

JOURNALNUMMER

[Sagsummer i Workzone]

Bilag

Bilag 1: Bilag 3.1 Udkast til ny forretningsorden DRRLV ØST 29.01.24

Bilag 2: Bilag 3.2 Forslag til ny Bekendtgørelse om de Regionale Råd

4. Orientering om lægefaglige indstillinger og fleksforløb (10 min 9.25-9.35)

Sagsfremstilling

Det indstilles at rådet tager følgende indstillinger til efterretning:

Herudover indstilles det, at rådet tager mundtlig orientering vedrørende Slagelses rolle i sammensætning af neurologiske hoveduddannelsesforløb til efterretning.

 

Referat

Indstillingen i Plastikkirurgi, er færdigbehehandlet i VUR Nord, Indstillingen er godkendt og tiltrædes også i Øst.

Fleks forløb: Der spørges til i hvilket år de tæller. Fleks forløb etableres på baggrund af ubesatte forløb året før. Fleksforløb tæller i det år ansættelsesen tiltrædes. 

Orientering taget til efterretning

Slagelse neurologi: Henrik og Kristine orienterede. PKL har sammen med afdelingen vurderet at der er stilstrækkeligt med relevante "uddanner-ressourcer", men der mangler endnu det rette patientgrundlag for uddannelsen. Der arbejdes med at sikre at de relevante patientkategorier også visiteres til Slagelse. Der er aftalt møde om dette d. 21. marts 2024. Uddannelsesforløb i afdelingen afventer således at patientgrundlaget/indtaget svarer til de kompetencer, der skal opnås.

Til Rådets møde i juni mødet kommer der en indstilling mhp. om lægerne kan starte i Slagelse til efteråret. Der skal følges op på uddannelsen i Slagelse når de uddanenlsesøgende begynder at komme tilbage. 

Rådet tager den skriftlige og mundtlige orientering til efterretning

Bilag

Bilag 1: Bilag 4.1 Indstilling forløb plastikkirurgi 2024_marts

Bilag 2: Bilag 4.2 Indstilling VU-Nord december 2023 Plastikkirurgi

Bilag 3: Bilag 4.3 Uddrag af godkendt referat fra møde i Det Regionale Råd i VU

Bilag 4: Bilag 4.5 Status for flexforløb 2024 marts

5. Indkommende inspektorrapporter siden sidst og opfølgning på rapporter, jfr rådets tidligere drøftelser (20 min, kl 9.35-9.55)

Indstilling

Sekretariatet indstiller

Sagsfremstilling

DRRLV har på tidligere møder fastlagt opfølgningstidspunkt for kritiske inspektorrapporter. Sekretariatet udbeder sig på denne baggrund en mundtlig status vedr nedenstående:

Foruden den planlagte opfølgning på kritiske inspektorrapporter er der siden sidste møde i DRRLV indkommet følgende inspektorrapporter:

Sekretariatet indstiller at de senest indkomne inspektorrapporter tages til efterretning og dernæst indgår i det videre arbejde med inspektorrapporter.

 

Referat

Kirstine informerede om at forårsmødet for PKL'erne bla. vil blive brugt til at lave en drejebog til håndtering af inspektorrapporter ud fra de principper DRRLV vedtog på sidste møde. 

Akut medicin Slagelse: Henrik Stig Jørgensen orienterede. Der er lavet organisatoriske ændringer i afdelingen. Afdelingen er delt i to, hvor den ene halvdel har ledelse fra akutafdelingen, den anden har ledelsesforankring i medicinsk regi. Der er nu kun ca. halvt så mange KBU læger i den del af akutafdelingen akutafdelingen har ansvar for.

Der er mundtlige tillbagemeldinger om at det nu går bedre efter implementeringen af organisationsændringen er afsluttet, men der er stadig noget der kan blive bedre. Der afventes inspektorbesøg, dato er endnu ikke udmeldt. Der blev fra DRRLV lagt op til, at inspektorbesøget bør dække begge dele af afdelingen - dvs. også den del, der nu er ledelsesmæssigt forankret i medicinsk regi. Der opfordres til, at der tages kontakt til SST mhp. at sikre at inspektorerne får det med i planlægningen. 

Kirsten orienterede om samarbejdet med Bornholm. Der er lavet en partnerskabsaftale mellem BBH og Bornholm. Der er etableret 6 i-stilllinger i intern medicin, som er sammensat med 6 mdr. på BBH og 6 mdr. på Bornholm i vekslende kombination i forhold til rækkefølge og medicinske specialer. Endnu er kun 2 af de 6 besat. Planen er, at der på Bornholm etableres et mellemvagtslag, som består af i-læger og HU læger i almen med således, at KBU lægerne (på sigt) ikke skal gå i nattevagt alene. Der arbejdes også på at styrke bagvagtsfunktionen. Der arbejdes hen mod at få en fast stab af læger i bagvagten. I forhold til pædiatri og specialiserede funktioner er Bornholm knyttet til RH. Der blev spurgt til ratio mellem uddannelsessøgende og uddannelsesgivende, det kunne ikke umiddelbart belyses på mødet, men vil være relevant i det videre arbejde. BBH har ansat en afdelingslæge i delestilling mellem BBH og BOH til at have fokus på uddannelsesopgaverne i forhold til Bornholm og implementering på længere sigt af struktur og rammer for god uddannelse. Det blev også nævnt, at de "løse" bagvagter, der bruges i dag, skal indgå i uddannelsesopgaven - hvilket er en problemstilling, der også er relevant i andre lægedækningstruede områder. Færøerne oplyste, at i ortopædisk kirurgi har de haft vikar dækning fra OUH da de kun havde et speciale lokalt. OUH lægerne har drevet uddannelsen. 

Psykiatrien: YL udtrykte bekymring for psykiatrien ikke mindst nu hvor KBU skal tilbage  i psykiatrien. Der er ny PKL i både psykiatri og B&U psyk.  Der er ansat en UKO i psykiatrien i Region Sjælland. Der er enighed om at der er behov for yderligere data fra psykiatrien, for at få mulighed for en mere grundig drøftelse. 

Opfølgning Slagelse: Det var planlagt at den task-force, der blev nedsat af DRRLV skulle på genbesøg i akutafdelingen. Det aftales at der først sker når der har været inspektorbesøg.

Opfølgning BOH: Der aftales en tilbagemelding om Bornholm tidligst 9 mdr.

Opfølgning Psykiatri: Sekretariatet undersøger om der er planlagt dataindsamling vedr. psykiatri på landsplan (som ønsket på seneste DNRLV). Alternativt vil sekretariatet sammen med PKL'er og UKO se på en sagsfremstilling med et grundigt datagrundlag til drøftelse, fx i 2. eller 3. kvartal 2024

Bilag

Bilag 1: Bilag 5.1 Inspektorrapporten fra et rutinebesøg den 31. august 2023 på Psykiatrien Vest, Slagelse

Bilag 2: Bilag 5.2 Inspektorrapporten fra opfølgende besøg 5. oktober 2023 på Med. afd. M2 - Holbæk Sygehus

Bilag 3: Bilag 5.3 Inspektorrapport fra opfølgende besøg 11. oktober 2023 Med.afd. 1 - Holbæk Sygehus

Bilag 4: Bilag 5.4 Inspektorrapport fra rutinebesøg 9. juni 2023, Klinisk Biokemisk Afdeling - Amager Hvidovre Hospital

Bilag 5: Bilag 5.5 Inspektorrapport fra rutinebesøg den 31. Januar 2023, Rigshospitalet, Urologisk afdeling

Bilag 6: Bilag 5.6 Inspektorrapport fra rutinebesøg 27. november 2023, Afdeling for Øjensygdomme – Glostrup, RH

Bilag 7: Bilag 5.7 Inspektorrapport fra rutinebesøg den 7. September 2023, Juliane Marie Centeret, Gyn.Obst. RH

Bilag 8: Bilag 5.8 Inspektorrapport fra rutinebesøg 30. August 2023, Kirurgisk Gastroenterologisk Afdeling C, RH

Bilag 9: Bilag 5.9 Inspektorrapport fra rutinebesøg 19. September 2023, Ortopædkirurgisk Afdeling, Rigshospitalet

Bilag 10: Bilag 5.10 Inspektorrapport fra opfølgende besøg 3. oktober 2023, Psykiatrien Syd, Vordingborg

Bilag 11: Bilag 5.11 Inspektorrapport fra rutinebesøg 25. Maj 2023, Urologisk Afdeling, SUH Roskilde

Bilag 12: Bilag 5.12 Inspektorrapport fra ekstraordinært besøg 14. december 2023, Psykiatrisk Center København

Bilag 13: Bilag 5.13 Inspektorrapport fra rutinebesøg 27. november 2023, Klin.Fys og Nuklearmed. Afd. SUH, NAE

6. Opsamling og status på løbende sager (10 min, 9.55-10.05: skriftlig + mundtlig orientering - tages til efterretning)

Sagsfremstilling

Det indstilles at rådet tager den skriftlige orientering vedr. a.-e. samt mundtlig orientering vedr. f. og g. til efterretning. 

Der er en række igangværende processer, indsatser eller fokusområder, som vedrører det Regionale Råds arbejde og forhold. Nedenfor er nævnt en række aktuelle eksempler, som ikke oplagt eller alene falder ind under punktet "faste orienteringspunkter".  Der gives status under dette punkt, når der er nyt vedr. punkterne.

a. Samarbejdsaftale Region Sjælland og Region Hovedstaden. Status fremlægges som del af temamødet kl. 10.50-15.30
b. Dimensioneringsplan. Ingen status på dette møde.
c. Revisionen af den lægelig videreuddannelse. Ingen status på dette møde. Ved opdateret viden som følge af NRLV dagsorden, da gives kort mundtlig status
d. Status på sammenhængende uddannelsesforløb i Region Sjælland. Ingen status på dette møde.
e. Privathospitaler/friklinikker og skærende specialer, herunder konkret bekymringsskrivelse fra ortopædkirurgerne. Ingen status på dette møde

Det indstilles, at følgende punkter tilføjes de løbende sager:

f. Status på KBU i Psykiatri
g. Status på omlægning af HU i almen medicin, se også bilag 6.1

Sekretariatschef Kristine Lundsgaard vil på mødet give en kort mundtlig status på ovenstående.

Referat

a. se heldagsmøde

b. ingen status

c. Revision af de lægelige videreuddannelse: Det blev oplyst på DNRLV, at der pågår forhandlinger mellem ministeriet og Danske Regioner om økonomi for revisionen/proces for implementering.

På DNRLV fik man ligeledes det indtryk, at der er iværksat drøftelser ed nogle specialer vedr. de nye faglige profiler, men det er uklart hvor langt denne proces er og hvor formelt det er sat igang. De regionale råd og de 5 regioner er indkaldt til møde med Danske Regioner omkring videre proces og vi afventer tilbagemeldinger fra dette møde.

d. ingen status

e. ingen status

Det blev tiltrådt at psykiatri i KBU og omlægning af almen medicin fremadrettet indgår under "løbende sager"

Psykiatri i KBU'en: er ikke officielt udmeldt endnu, da der var fejl i det grundlæggende datamateriale. Vi afventer derfor tidsplan og yderligere vedr. proces, før vi kan sætte rigtigt igang. Det blev nævnt, at det er et stort fokus, at sikre succes med psykiatri i KBU, så derfor skal der ske en nøje udvælgelse af de psykitariske afdelinger. Man vil endvidere planlægge med at der er flere KBU læger samtidig i de udvalgte afdelinger,

De regionale videreuddannelsessekretariatet vil i fællesskab søge dispensation til at KBU kan starte i almen medicin, og have psykiatri som andet ophold. PLO's formand har nu også udtalt sig positivt i forhold til at læger kan starte i almen medicin, så vi forventer en god proces med dispensationsansøgnngen.

Almen medicin omlægning: SST har sat sig for bordenden i arbejdet. Det skal sikres at de rette interessenter er del af deltagerkredsen. Det er muligt inden for den aktuelle  målbeskrivelse at afkorte tiden i hospitalsdelen med 6 mdr., men det er nødvendigt at drøfte hvilke kompetencer, der skal opnås hvornår. Ændringerne skal ske inden for den eksisterende økonomiske ramme, hvilket kom bag på mange. Konsekvenser: fase 1 øges fra 6 mdr til 12 mdr. Hospitals delen afkortes med 6 mdr. dvs. der skal være en ny fordeling af tid mellem specialerne i hospitalsdelen. 

Tidslinje for processen: Skal indfases primo 2026. Målbeskrivelsen skal være færdig inden for 2024 og 2025 skal bruges på at opbygge kapacitet i almen praksis. 

Obs nogle akutafdelinger har ikke kirurgi, så der skal være fokus på om der skal være noget reel kirurgi i forløbene, hvis akutafdelingerne indgår som "standard"-afdelng. Der er udpeget deltagere til arbejdet men man vil spørge rådet om yderligere deltagere til arbejdet

 

Bilag

Bilag 1: Bilag 6.1 Implementering af 30 måneders uddannelse i almen praksis under hoveduddannelsen i almen medicin (praksispligt)

7. Faste orienteringspunkter (20 min, 10.05-10.25)

Sagsfremstilling

a. Dagsorden for møde i NRLV, herunder FU-NRLV. Dagsorden til DNRLV 6/3 2024 er vedhæftet. Sekretariatet vil fremlægge en mundtlig status fra mødet.
b. SST og STPS

c. Høringssvar

d. Nyt fra PKL v/ Rikke Borre
e. Nyt fra Region Sjælland
f. Nyt fra Region Hovedstaden
g. Nyt fra Færøerne
h. Nyt fra Sekretariatet

Referat

a. Der blev fremlagt en kort status - referat eftersendes, når dette foreligger.

b. VUSAM: SST har været hurtige og justeret processen for valg af KBU-forløb på baggrund af drøftelser på VUSAM vedr. "spekulation" med numre og runder. Baggrund: Når medicinstuderende trak nummer i "lille runde"(vinterhalvåret), kunne man melde fra og tage sit nummer med til næste "store runde", hvorved man øgede nummerets "værdi" fordi det forholdsmæssigt blev placeret bedre. I sidste runde var der på landsplan 100 afmeldninger ifht at vælge KBU-forløb, hvilket giver en voldsom skævvridning over i en allerede stor runde. Det er nu ændret således at hvis man er tilmeldt  KBU, skal man også vælge KBU forløb og man kan ikke melde fra efter nummeret er trukket. Hvis man så dumper eller beslutter at udskyde en eksamen, så er det ikke nummeret, der følger med. I stedet skal lægen fortsat vælge forløb og den region, som lægen får et forløb i vil så være den region, som lægen er sikker på at vedkommende får et forløb i efterfølgende.  SST informerer alle relevante om ændringen.  

c. Nogle fandt at høringsfristerne var meget korte ifht. bekendgørelsesændringer o.lign. Sekretariatet får også en meget kort høringsfrist, men fremover vil vi sende materialet ud så snart vi modtager det , og så først derefter lave vores svar udkast. 

d,e,f; Udgår pga. heldagsmøde

g. Færøerne: De er kede af at dimensionering har givet dem en "fast dimensionering" i forhold til H-forløb. De er i dialog med SST om deres problemer med rekrutteringen/uddannelsen. 

I følge SST er det en udfordtring at færøerne og Grønland ikke er medlem af EU( forskellig lovgivning). Forslag til punkt på kommende møde: hvordan forholder vi os i forhold til inddragelse af de " små" steder, når ptt. også skal behandles der, men ikke kan levere så store dele af uddannelsen. Kirsten foreslår at vi inviterede Tisted til at lave oplæg- der har gjort mange erfaringer. på det område.  

h. Udgår pga. heldagsmøde

Bilag

Bilag 1: Bilag 7.1 Dagsorden DNRLV

Bilag 2: Bilag 7.2 Bilag fra DNRLV, NR02-24

Bilag 3: Bilag 7.3 Bilag fra DNRLV, NR03-24

Bilag 4: Bilag 7.4 Bilag fra DNRLV, NR04-24

Bilag 5: Bilag 7.5 Bilag fra DNRLV, NR05-24

Bilag 6: Bilag 7.6 UDKAST LVU-Ø høringssvar over ændring af bekendtgørelse om speciallæger (D12337288)

Bilag 7: Bilag 7.7 Forslag til ny Bekendtgørelse om de Regionale Råd

Bilag 8: Bilag 7.8 Høringsliste Bekendtgørelse Regionale Råd

Bilag 9: Bilag 7.9 Høringsbrev over bekendtgørelse om Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse

Bilag 10: Bilag 7.10 Bekendtgørelse om speciallæger

Bilag 11: Bilag 7.11 Høringsbrev Bekendtgørelse om speciallæger

Bilag 12: Bilag 7.12 Høringsliste Bekendtgørelse om speciallæger

8. Eventuelt (5 min, 10.25-10.30)

Referat

Mødeformen blev rost. 

9. Temadrøftelse om Samarbejdsaftalen Region Sjælland - Region Hovedstaden med fokus på sammensætning af hoveduddannelsesforløb 10.30-15.30

Referat fra temadrøftelsen er aktuelt under bearbejdelse og vil pga materialets omfang blive fremsendt separat i uge 15/16.

BAGGRUND

Region Hovedstaden og Region Sjælland har d. 21.11.2022 indgået en strategisk samarbejdsaftale; Styrket samarbejde om fælles udvikling af hospitals-behandlingen i Østdanmark. Et af fokusområderne i denne aftale er at sikre et udvidet samarbejde om lægedækning ved at uddanne tilstrækkeligt med speciallæger, og sikre at ud-dannelseskapaciteten udnyttes bedst muligt i Østdanmark.

Aftalen indebærer, at 40 % af det samlede antal årsværk i de tværgående hoveduddannelsesforløb skal placeres i Region Sjælland og 60% i Region Hovedstaden. I specialer, hvor det er muligt at etablere hele eller næsten hele hoveduddannelsesforløb i Region Sjælland, arbejdes der med en fordeling, som er over 40. Dette sker under hensyntagen til, at det skal være muligt at opnå de relevante kompetencer inden for de gældende målbeskrivelser.

Aftalen indebærer desuden, at hoveduddannelsesforløb som udgangspunkt tilrettelægges som sammenhængende forløb, så de starter og slutter i Region Sjælland. Yderligere indebærer aftalen at der etableres flere forløb decentralt placeret i forhold til de større hospitaler i universitetsbyerne, og med så få skift som muligt.

For almen medicin, hvor alle forløbene er rene regionsforløb, er der i samarbejdsaftalen lagt op til en 50/50 fordeling.

Som en del af aftalen skal der etableres et Advisory board for den Lægelige videreuddannelse ØST (ALØ). Formålet med ALØ er at styrke det strategiske samarbejde omkring den lægelige videreuddannelse i Østdanmark, og understøtte at arbejdet med den lægelige videreuddannelse får den rette ledelsesmæssige bevågenhed, så de politiske ambitioner omsættes i praksis. Desuden skal samarbejdet i ALØ også understøtte den nødvendige kobling mellem uddannelsesplanlægning og drift.

Derudover har ALØ har til opgave, inden for rammerne af Bekendtgørelsen om de regionale råd for lægers videreuddannelse, jf. BEK nr. 1706 af 20/12/2006 og Bekendtgørelse om uddannelse af speciallæger, jf. BEK nr. 96 af 02/02/2018, at drøfte den fremtidige organisering, struktur og arbejdsdeling omkring den lægelige videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Øst.

PROGRAM FOR HELDAGSMØDET

8.30-9.00:       Ankomst og morgenmad (alle)

9.00-10.30:     Ordinært møde i DRRLV og bilat. workshop for PKL-gruppen i eget lokale

10.30-10.50:   Kaffepause og netværk

10.50-12.45:   Oplæg og gruppearbejde vedr. Samarbejdsaftalen med udgangspunkt i cases fra de seks udvalgte specialer: Neurologi, gynækologi/obstetrik, gastroenterologi, endokrinologi, radiologi og almen medicin.

                        Drøftelse af muligheder og barrierer i forbindelse med udvidelse i og sammensætning af forløb, herunder hvordan det sikres, at intentionerne i den strategiske samarbejdsaftale omsættes i praksis.

12.45-13.30:   Frokost

13.30-14.30    Oplæg og gruppearbejde vedr pædagogiske principper for tilrettelæggelse/design af hoveduddannelsesforløb på tværs af specialer samt muligheder og udfordringer i samarbejdet mellem DRRLV og

                        de specialespecifikke uddannelsesråd.

14.30-14.50:   Kaffe

14.50-15.30:   Afrunding af dagen - og det videre forløb

PLAN FOR BESLUTNINGSPROCES OG OPFØLGNING

Som en del af outcome fra dagen vil der formuleres inputs og ønsker til videre proces

 

Sagen forelægges [udvalget] den xx. måned år.

REGIONAL SAGSBEHANDLER

Birgitte Rønn og Kristine Lundsgaard

JOURNALNUMMER

[Sagsummer i Workzone]