Møde i det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse ØST

Punkter på dagsordenen

  1. Godkendelse af dagsorden, 5 min (12.00-12.05)
  2. Godkendelse af referat, 10 min (12.05-12.10)
  3. Orientering om status for den videre implementering af den strategiske samarbejdsaftale og input til videre proces, 25 min (12.10-12.35)
  4. Indkommende inspektorrapporter (skriftlig orientering)
  5. Opsamling og status på løbende sager, 20 min (12.35-12.55), skriftlig + mundtlig orientering - tages til efterretning
  6. Lægefaglige indstillinger, 5 min (13.05-13.10)
  7. Faste orienteringspunkter, 20 min (13.10-13.30)
  8. TEMADRØFTELSE: Kvalitetssikring og kvalitetsudvikling i VUR Øst, 2 timer og 20 min (13.40-16.00)
  9. Eventuelt

Medlemmer

1. Godkendelse af dagsorden, 5 min (12.00-12.05)

På senest møde (juni 2024) blev ny forretningsorden for DRRLV godkendt. Møderækken i 2024 gennemføres jfr. forretningsordenen med den nuværende sammensætning af medlemmer. Ny udpegning sker med virkning fra januar 2025, hvorfor sekretariatet vil indhente indstillinger fra organisationerne forud for mødet i december 2024 med henblik på udpegning på dette møde.

 

Vedlagte Bilag:

Bilag 1.1 Godkendt forretningsorden for DRRLV juni 2024

 

Referat: 

Kristine (KSL) bød velkommen på vegne af Kirsten Wisborg (varslet forsinket) og dagsorden blev godkendt.  Ifht. vedlagte forretningsorden for Det Regionale Råd fandt YL, at ikke alle forhold vedr. udpegning af YL’s repræsentanter var sufficient beskrevet. Det blev aftalt, at YL fremsender præcisering til Sekretariatet på mail. KSL mindede om, at der sker udpegning til rådet på det kommende rådsmøde til december.

Bilag

Bilag 1: Bilag 1.1 Godkendt forretningsorden DRRLV ØST juni 2024

2. Godkendelse af referat, 10 min (12.05-12.10)

Kommentar til punkt 4 om genindførelse af psykiatri i KBU fra Barbara Marlene Fischer: Som nævnt ved mødet i NRLV er den officielle holdning i såvel LUU, PLO og FAS at KBU-forløb med psykiatri og AP så vidt muligt skal starte i AP.

 

Referat: 

Det er endeligt lykkedes teknisk, så dagsordener til- og referater af rådets mødet kan gøres elektronisk tilgængelige. Det bliver også muligt at abonnere på siden, hvorved rådets medlemmer kan få tilsendt elektronisk advis/meddelelse på mail, når dagsordener og referater frigives.

Stien på Region Hovedstadens hjemmeside er:  Til fagfolk/Uddannelse/Samarbejde om uddannelse og udvikling i sundhedsvæsenet/Lægelig Videreuddannelse Øst/Dagsordener, referater og møder: Lægelig Videreuddannelse ØST.

Direkte link: Link til Referater fra Det Regionale Råd

Vi er ved at få Region Hovedstadens kommunikation til at åbne for, at man som "associeret"/interesseret kan abonnere på nyheder, sådan at vi ikke længere sender pdf-version ud til en mailliste, der risikerer ikke at være vedligholdt korrekt. Så snart den sidste detalje er klar vil vi derfor sende denne melding ud.

3. Orientering om status for den videre implementering af den strategiske samarbejdsaftale og input til videre proces, 25 min (12.10-12.35)

INDSTILLING

Videreuddannelsessekretariatet indstiller:

  1. at DRRLV tager revideret kommissorium (jf. bilag 2.1) til efterretning, herunder ændring af navn fra Advisory Board (ALØ) til Styregruppen vedr. udmøntning af det strategiske samarbejde omkring den lægelige videreuddannelse i Østdanmark (SLØ)
  2. at DRRLV tager konklusionerne fra mødet den 20. juni 2024 i SLØ til efterretning (mødereferat bilag 2.2. eftersendes da det afventer godkendelse)
  3. at DRRLV drøfter rådets input/anbefalinger til SLØ i forhold til den videre implementeringsproces, herunder rækkefølge af specialer og tempo/omfang

RÅDETS BEHANDLING/BESLUTNING

KSL opridsede hovedkonklusionerne fra seneste møde i SLØ med fokus på samarbejdsaftalens principper for sammensætning af nye h-forløb. Der vil fortsat i SLØ være drøftelse af kerneproblemstillinger i samarbejdsaftalen, herunder drøftelse og præcisering af start/slut-princip, samt prioriteret rækkefølge for arbejde med nye h-forløb i de 33 specialer (ud over de seks første fokusspecialer).

Følgende synspunkter blev fremsat af rådet:

KSL gav følgende svar på de rejste spørgsmål:

BAGGRUND

Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse (DRRLV) afholdt d. 13. marts 2024 heldagsmøde med deltagelse af de postgraduate kliniske lektorer (PKL'er). På mødet drøftede rådet de 6 udvalgte specialer (endokrinologi, gastromedicin, gyn/obs, neurologi, radiologi og almen medicin) i forhold til muligheder og barrierer for implementering af samarbejdsaftalen intentioner. 

DRRLV og PKL'erne udtrykte ønske om, at SLØ tager stilling til en yderligere konkretisering af af principperne fra samarbejdsaftalen ift.:

SAGSFREMSTILLING

Styregruppen vedr. udmøntning af det strategiske samarbejde omkring den lægelige videreuddannelse i Østdanmark (SLØ) afholdt den 20. juni 2024 et møde, hvor dels nyt kommissoirum blev godkendt og dels principperne i den strategiske samarbejdsaftale mellem Region Hovedstaden og Region Sjælland blev konkretiseret.  

Nedenfor er en gennemgang af de meste centrale konklusioner fra mødet:

Kommissorium:

60/40-fordeling:

Start/slut på samme afdeling:

Højtspecialiserede afdelinger: 

Skabelon for indstillinger: 

SAGSBEHANDLER

Tobias Kongstad-Hansen, Sekretariatet for Lægelig Videreuddannelse, Region Øst

JOURNALNUMMER

[Sagsummer i Workzone]

Bilag

Bilag 1: Bilag 2.1 Kommissorium SLØ godkendt

4. Indkommende inspektorrapporter (skriftlig orientering)

Indstilling

Sekretariatet indstiller:

Sagsfremstilling

Der er kommet 6 inspektorrapporter:

Vedr. rapporterne fra Klinisk Onkologisk Afdeling SUH: Begge matrikler følges tæt af specialets uddannelsesråd, og har drøftet rapporterne på seneste møder i uddannelsesrådet (24. maj og 23. august).

Status NAE: Ny UAO og UKYL er tiltrådt efter inspektorbesøget. Cheflæge og det nye udd.team har den 25.april afholdt statusmøde om indsatser pba. inspektorrapporten: Handleplan lavet, som inkluderer udarbejdelse af udd-program til i-læger (godkendt af Sekretariatet og udd.rådet), brug af kompetencevurderingsredskaber (Mini CEX i amb + stuegang), plan for morgenundervisning og Journal Club samt fælles introduktion til afdelingen (inkl. tjeckliste) til nye i- og h-læger. Næste statusmøde planlagt til 12. sept.

Status ROS: Tiltræder ny UAO per 1.okt. Cheflæge og afd. udd.teams har afholdte statusmøde efter inspektorbesøg, hvor der er udarbejdet handlingsplan for følgende, nu gennemførte indsatser: 1) Opdateret, uddannelsesprogram for i-læger lavet. 2) Plan for morgenundervisning og gennemgang af brug af målbeskrivelsens kompetencevurderingsredskaber er gennemført. 3) Skemalagt direkte observation og supervision med start 1.sept. (vejleder skal signere dokumentation for gennemførsel, som afleveres til UAO). 4) forskningsmuligheder i afd. tydeliggjort: Indgår i vejledersamtaler samt tilbud om samtale hos professor ifht. konkrete projekter. 5) Tydeliggjort at karrierevejledning skal ske ifbm. løbende vejledersamtaler og derud over oprettet særligt tilbud om karrierevejledning hos ledende overlæge i afd. Næste statusmøde til nov. 

Referat

Siden udsendelse af dagsorden er det kommet rapport fra Akutafdelingen, HVH. Rapporten tages som udvalgt fokusrapport på næste møde. Vedr. tand-, mund-, og kæbekirurgi blev det bemærket, at området er særligt, da det ikke er et lægeligt speciale. Der er en igangværende proces med SST vedr. den fremadrettede sekretariatsbetjening. Rådet godkendte endvidere den skriftlige orientering for de øvrige, forelagte inspektorrapporter.

Bilag

Bilag 1: Bilag 4.1 Inspektorrapport fra rutinebesøg 2. februar 2024 Kardiologisk Afd. - SUH Roskilde

Bilag 2: Bilag 4.2 Inspektorrapport fra rutinebesøg 7. marts 2024 på Tand-, Mund-, Kæbekirurgisk Klinik, RH

Bilag 3: Bilag 4.3 Inspektorrapport fra rutinebesøg 25. januar 2024 på Arbejds- og Miljømedicinsk Afd. BFH

Bilag 4: Bilag 4.4 Inspektorrapport fra rutinebesøg 25. januar 2024 på Afdeling for Socialmedicin - BFH

Bilag 5: Bilag 4.5 Inspektorrapport fra rutinebesøg 13. marts 2024 på Klinisk Onkologisk Afd. Næstved

Bilag 6: Bilag 4.6 Inspektorrapport fra rutinebesøg 12. marts 2024 på Klinisk Onkologisk Afd. SUH Roskilde

Bilag 7: Bilag 4.7 SST kommentar til inspektorrapporterne for Klinisk Onkologisk Afd. SUH (NAE + ROS)

5. Opsamling og status på løbende sager, 20 min (12.35-12.55), skriftlig + mundtlig orientering - tages til efterretning

Sagsfremstilling

Det indstilles at rådet tager den skriftlige orientering vedr. a.-e. samt mundtlig orientering vedr. f. og g. til efterretning. 

Der er en række igangværende processer, indsatser eller fokusområder, som vedrører det Regionale Råds arbejde og forhold. Nedenfor er nævnt en række aktuelle eksempler, som ikke oplagt eller alene falder ind under punktet "faste orienteringspunkter".  Der gives status under dette punkt, når der er nyt vedr. punkterne.

a. Samarbejdsaftale Region Sjælland og Region Hovedstaden - selvstændigt punkt til drøftelse

b. Dimensioneringsplan. 

c. Revisionen af den lægelig videreuddannelse.

d. Status på sammenhængende uddannelsesforløb i Region Sjælland - jfr. referat fra DRRLV juni 2024

e. Privathospitaler/friklinikker og skærende specialer, herunder konkret bekymringsskrivelse fra ortopædkirurgerne. 

f. Status på KBU i Psykiatri, se også bilag 5.1

g. Status på omlægning af HU i almen medicin, se også bilag 5.2

Sekretariatschef Kristine Lundsgaard vil på mødet give en mundtlig status på ovenstående.

Referat

a) Se dagsordenspunkt 3.

b) Rapporten forventes at skulle dække den femårige periode 2026-2030. Prognose- og dimensioneringsudvalget er nedlagt. Vi afventer udmelding fra SST om proces og mulighed for involvering. Kirsten Wisborg spørger til status og proces på næste møde i Det Nationale Råd.

c) Der afventes implementeringsplan fra SST, særligt med hensyn til påbegyndelse af arbejdet omkring specialebeskrivelser. Der forventes nærmere udmeldinger vedr. det kommende arbejde og implementering af udvalgte dele af rapporten på næste møde i Det Nationale Råd. Det Regionale Råd er fortsat bekymret for økonomi og mandskab hos SST ifht. det videre arbejde, og for at revisionen risikerer at overskygges af den kommende politiske proces med forhandling af ny struktur for sundhedsvæsenet. Jonas Egebart inviteres af samme grund til (d)et kommende møde i rådet (Sekretariatet er tovholder).

d) Ny sagsfremstilling fremlægges på kommende møde.

e) Melding fra ortopædkirurgi og kirurgi er, at flere elektive indgreb er hjemtaget og dermed fjerner den uddannelsesmæssige bekymring.

f) SST har givet dispensation til at vende rækkefølgen på ansættelser frem til 2028, hvilket muliggør forløb med rækkefølgen: almen praksis efterfulgt af psykiatri. Før 2026 er der ikke krav til antal forløb bestående af psykiatri og almen praksis. I RegH er der planlagt seks forløb: tre forløb med ombyttet rækkefølge almen praksis efterfulgt af psykiatri i aktuel KBU-runde, og tre forløb med den modsatte sammensætning i næste KBU-runde. I RegSJ er der planlagt i alt fire forløb: to forløb med ombyttet rækkefølge i kommende KBU-runde og to forløb med modsatte i efterfølgende KBU-runde. I begge regioner sikres der dermed overlap ift. de psykiatriske ansættelser, bl.a. af hensyn til evaluering. Begge regioner har nøje udvalgt de psykiatriske afdelinger og almen praksis, hvor ansættelserne placeres. De to regioner samarbejder om uddannelsesprogram, som forelægges rådet på kommende møde.

g) Arbejdet med ny målbeskrivelse for almen medicin er i proces, og på kommende møde i Det Nationale Råd vil være en principiel drøftelse af 6-måneders reglen med henblik på ansættelser af kortere varighed.

Bilag

Bilag 1: Bilag 5.1 Dispensation for rækkefølgen af delansættelser i den Kliniske Basisuddannelse

Bilag 2: Bilag 5.2 Implementering af 30 måneders uddannelse i almen praksis under hoveduddannelsen i almen medicin (praksispligt)

6. Lægefaglige indstillinger, 5 min (13.05-13.10)

Sagsfremstilling og indstilling

Det indstilles, at rådet tager orientering vedr. opfølgning på indstillingerne i gynækologi og obstetrik samt radiologi til efterretning, og at rådet godkender indstilling vedrørende justeret fordeling af i-stillingerne i kirurgi:

Referat

Rådet tog orienteringerne til efterretning og tiltrådte indstillingen fra kirurgi.

Bilag

Bilag 1: Bilag 6.1 Lægefaglig indstilling Gynækologi og Obstetrik 2024

Bilag 2: Bilag 6.2 Oversigt over fordeling af intro og h-forløb i radiologi efter godkendte indstilling 2023

Bilag 3: Bilag 6.3 Indstilling - DRRLV - revideret fordeling af i-stillinger i kirurgi, 2024

7. Faste orienteringspunkter, 20 min (13.10-13.30)

Sagsfremstilling

a. NRLV, referat fra mødet i juni er vedhæftet, bilag 7.1, 7.2 og 7.3
b. SST og STPS

c. Høringssvar

d. Nyt fra PKL v/ Rikke Borre
e. Nyt fra Region Sjælland
f. Nyt fra Region Hovedstaden
g. Nyt fra Færøerne
h. Nyt fra Sekretariatet

Referat

a-c) Ingen yderligere kommentarer.

d) Uddannelsesrådene har længe ventet på udmelding vedr. implementering af revisionsarbejdet samt udmelding vedr. samarbejdsaftalen fra SLØ. Særlig opmærksomhed i en række specialer på højt antal ansøgere til introstillinger i udvalgte specialer og på de store hospitaler, hvorfor fokus på udnyttelse af uddannelseskapacitet er vigtig. Fra flere specialer forlyder en vis bekymring for de yngres work-life balance, idet yngre læger angiver at føle sig pressede. Der er en vis usikkerhed i flere specialer ift. hvordan pressede og mere skrøbelige uddannelseslæger skal håndteres.

e) Nyt kursus for uddannelse af uddannere i almen medicin og psykiatri er iværksat. Stigning i antal ansøgere til de almen medicinske h-forløb, og 60% af forløbene i seneste runde blev besat. KBU-temadage (5 dage i alt) er under revision. Der arbejdes med BAS (Bæredygtige Akutsygehuse), hvor fokus er at skabe større faglige miljøer (styrkepositioner) på tværs af hospitalerne inden for udvalgte specialer og funktioner. I første omgang endokrinologien (kommende styrkeposition på Holbæk), dernæst gastroenterologi-hepatologi (styrkeposition i Slagelse). Der arbejdes med pilotprojekt i form af kommende, dedikeret program for udenlandsk uddannede læger fra 2025 på Holbæk, og lignende projekt for udenlandske sygeplejersker er på vej i Slagelse.

g) En række strukturændringer er på vej, som betyder, at akutindtaget på HGH vil blive samlet på HEH. Også den interne medicin på GE flyttes og samles på HEH, herunder lungemedicinen. Der pågår desuden væsentlige funktionsomlægninger i kardiologien.

h) Færøerne var ikke repræsenteret på mødet, men Tummas har i mail oplyst, at der endnu ikke er kommet et fast ordning for delte HU-forløb mellem Færøerne og Danmark, og at det fortsat er et centralt fokuspunkt for Færøerne. 

i) Der er ansat og onboardet en række nye medarbejdere de seneste måneder. Det betyder rokade på en række opgaver, og flere specialer vil få ny sagsbehandler i Sekretariatet.

Bilag

Bilag 1: Bilag 7.1 NRLV Referat den 19. juni 2024

Bilag 2: Bilag 7.2 Bilag til referat: Oplæg v. Kresten Dørup

Bilag 3: Bilag 7.3 Bilag til referat: Oplæg v. Zywia Anna Brouer

Bilag 4: Bilag 7.4 Referat til møde i VUSAM den 8. maj 2024

Bilag 5: Bilag 7.5 Videreuddannelsesregion Nords præsentation af fælles kvalitetsindikatorer for hospitalerne i VUR Nord

8. TEMADRØFTELSE: Kvalitetssikring og kvalitetsudvikling i VUR Øst, 2 timer og 20 min (13.40-16.00)

INDSTILLING

På baggrund af nuværende praksis samt de tre oplæg om kvalitetssikring og kvalitetsudvikling indstilles det, 

  1. at DRRLV drøfter hvordan vi opfatter og vægter kvalitet i lægelig videreuddannelse, herunder styrker og udfordringer ved forskellige kvalitetsparametre
  2. at DRRLV drøfter hvilke områder af kvalitetssikring og kvalitetsudvikling, der skal fastlægges på niveau af Videreuddannelsesregion Øst samt hvilke områder, der skal fastlægges lokalt på sygehuse eller i driftregioner
  3. at DRRLV drøfter nuværende og fremtidig praksis, herunder ambitioner for kvalitetssikring og kvalitetsudvikling og proces for det videre arbejde

RÅDETS BEHANDLING/BESLUTNING

Temadrøftelsen blev indledt med oplæg til inspiration om hhv. VUR Nords arbejde med kvalitetsmodeller v. sekretariatschef Mads Skipper og chefkonsulent Trine Kirkegård, om Bispebjerg-Frederiksberg Hospitals uddannelsesstrategi og kvalitetsindsatser v. UKO Anita Sørensen og om erfaringer med D-RECT v. PKL Rikke Borre. Præsentationerne er vedlagt referatet som bilag 8.1, 8.2, 8.3.1-3. Herefter fulgte gruppearbejde og en fælles drøftelse af, hvordan man i VUR Øst opfatter og vægter kvalitet i den lægelige videreuddannelse, herunder styrker og udfordringer ved mulige kvalitetsparametre.

Pointer fra gruppearbejdet: Formalia og struktur kan hjælpe med at rette fokus på uddannelse og derved være relevant som kvalitetsparametre, selvom der er tale om indirekte mål. Det er vanskeligt at måle på det, der foregår nede i maskinrummet. Derfor er fokus på faculty development vigtigt. Der var forslag om en fælles, genkendelig kvalitetsmodel på tværs af sygehuse af hensyn til ensartethed og uddannelseslægers skift mellem ansættelsessteder. Samtidig var der overvejelser om en simpel overordnet model med mulighed for frihedsgrader for de enkelte sygehuse, fx en kombination af fælles og valgfri indikatorer. I en sådan model kunne data indsamles på sygehusniveau og samles på hhv. regionalt og nationalt niveau.

Det er vigtigt at overveje, hvorfor man evaluerer, hvad det er vigtigt at vide for at kunne forbedre uddannelsen, og hvilke mål man arbejder hen imod. Opmærksomhed på at udvælge de rette indikatorer, så man undgår overlap/udtynding af data, samt en vurdering af datas validitet. Nogle kvalitetsparametre er meningsfulde på tværs af specialer, mens andre er mere specialespecifikke. Der var overvejelser om, at tidstro data er mere anvendeligt for uddannelsesteamets løbende arbejde, men at der samtidig er en værdi i at anvende eksisterende datakilder. Det blev foreslået at dykke ned i substansen på udvalgte områder frem for at opnå mere overfladisk data om flere områder og/eller anvende kvantitative data til at udvælge fokusområder, som suppleres kvalitativt.

Pointer fra den fælles temadrøftelse: I den efterfølgende drøftelse blev der støttet op om at måle på færre parametre, som der er ledelseskraft til at arbejde med, samt at der er behov for at kunne identificere tendenser og få overblik på tværs af data. Der var en drøftelse af, at kvalitetsarbejde bygger på relationer, struktur, netværk og et fælles sprog. Der vil formentlig være behov for indsats på både sekretariatsniveau og hospitalsniveau samt involvering af både PKL og UKO-gruppen. 

Den videre proces: Det blev besluttet at bede PKL-gruppen drøfte muligheder for kvalitetssikring og kvalitetsudvikling på det kommende PKL-seminar og bringe deres input tilbage til rådet. Der nedsættes en arbejdsgruppe under DRRLV-Øst, som arbejder videre med dette. Sekretariatet vil efter mødet udsende en forespørgsel, så alle interesserede har mulighed for at deltage i arbejdet.

BAGGRUND

Der er to nationale systemer for evaluering af den lægelige videreuddannelse, der skaber centrale data om kvalitet i den lægelige videreuddannelse: Sundhedsstyrelsens inspektorordning og uddannelseslægernes slutevaluering af uddannelsesstederne via evalueringsværktøjet uddannelseslaege.dk (tidligere evaluer.dk). Derudover er der obligatorisk evaluering af kurserne i videreuddannelsen og en række forskellige tilgange og metoder til kvalitetsarbejdet lokalt på de enkelte sygehuse og hospitaler. 

Formålet med evaluering af uddannelsesstederne er at belyse styrker og svagheder, og give grundlag for at udvikle stedets uddannelsesfunktion. Regionerne har ansvaret for opfølgning på evalueringer af uddannelsesstederne og resultaterne af evalueringerne indgår i de Regionale Råd for Lægers Videreuddannelses arbejde (VEJ nr 10527 af 2015). Alle uddannelsesforløb evalueres af uddannelseslægen ved besvarelse af 26 spørgsmål via uddannelseslaege.dk. Udover evalueringen på uddannelseslaege.dk foretager uddannelsesstederne selv løbende interne evalueringer og gennemfører afsluttende samtaler med uddannelseslægerne enten før eller efter den elektroniske (skriftlige) evaluering.

DRRLV har på mødet 4. december 2023 vedtaget nye principper for håndtering af inspektorrapporter, som aktuelt er under implementring. DRRLV Øst har derudover endnu ikke en vedtaget proces for monitorering og opsamling på øvrige kvalitetsdata. Af rapporten "Fremtidens speciallæge" fremgår det: "Regionalt og på de enkelte uddannelsessteder arbejdes med forskellige tiltag for at sikre en løbende kvalitetsudvikling af den lægelige videreuddannelse. Det er en udfordring, at der er begrænset videndeling om regionsspecifkke tiltag til kvalitetssikring og -udvikling af videreuddannelsen. Eksempler: LVU 4-11: “Kvalitetsmonitoreringsmodel I VUR Nord” og AUH: ”Årsrapport 2021 lægelig videreuddannelse” Anbefalinger: "Regionerne har ansvaret for kvalitetssikring og -udvikling af videreuddannelsen. Sundhedsstyrelsen vil i beskrivelsen af rammerne for de regionale videreuddannelsesråds opgaver præcisere, at rådene skal vurdere og understøtte udviklingen af kvaliteten i den lægelige videreud dannelse. I arbejdet skal information fra de nationale evalueringssystemer (inspektorordningen og uddannelseslaege.dk), suppleres med systematisk regionale og lokale informationer".

SAGSFREMSTILLING

Ramme for temadrøfteselsen

13.40-14.00: Sekretariatschef Mads Skipper og chefkonsulent Trine Kirkegård: VUR Nords hidtidige og fremadrettede arbejde med kvalitetsmodeller. (via Teams)

14.00-14.20: Chef for Lægeuddannelse BBH/Frb Anita Sørensen: Uddannelsesstrategi, kvalitet og kvalitetsindsatser.

14.20-14.40: PKL Rikke Borre: Muligheder for data på lærings- og uddannelsesmiljøet med D-RECT.

14.40-15.15: 35 min i grupperne - mulighed for at inddrage/stille spørgsmål til oplægsholdere

15.15-16.00: 5 min fremlæggelse fra hver gruppe. 25-30 min Fælles opsamlende drøftelse af videre forløb og plan, herunder blandt andet.

PLAN FOR BESLUTNINGSPROCES OG OPFØLGNING

 

Sagen forelægges [udvalget] den xx. måned år.

REGIONAL SAGSBEHANDLER

Kristine Lundsgaard

JOURNALNUMMER

[Sagsummer i Workzone]

Bilag

Bilag 1: Bilag 8.1 - Oplæg Videreuddannelsesegion Nord

Bilag 2: Bilag 8.2 - Oplæg Bispebjerg Hospital

Bilag 3: Bilag 8.3 - Oplæg Rikke Vita Borre Jacobsen

Bilag 4: Bilag 8.3.1 - Oplæg Rikke Borre - DK REct artikel

Bilag 5: Bilag 8.3.2 - Oversættelse DRECT final version incl demografi til Survey Exact

9. Eventuelt

Referat

Kommende møde i det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Øst d. 2. december 2024 mangler vært (hospital i Reg H): NOH høres om mulighed for værtskab.

Forårsmøde 2025: Temamøde med fokus på kvalitet og inputs/oplæg fra arbejdsgruppen for ny kvalitetsmodel i ØST.

Generelt ifht. mødekadencen for 2025: