Det indstilles, at rådet godkender forslaget til dagsorden.
Referat
Dagsorden godkendes unden bemærkninger. Der orienteres om, at dagsorden er koncenteret grundet temamøde.
Referat af sidste rådsmøde afholdt 2.dec 2024 er godkendt efter aftalt høringsperiode. Referater er ligeledes offentliggjort på rådets hjemmeside: DRRLV - dagsordener, referater og møder
Iht. vanlig praksis gives der her mulighed for korte, supplerende kommentarer af væsentligt karakter fra rådet, såfremt kommentarerne måtte være opstået efter afsluttet høringsperiode.
Referat
Der orienteres om, at referat for sidste rådsmøde er godkendt af det tidligere råd. Der orienteres kort om procedure for referater i rådet inkl. tidsfrister (jf. forretningsorden).
Kirsten Wisborg byder velkommen til det nye råd og der afholdes en kort præsentationsrunde.
På baggrund af Forretningsorden for DRRLV (bilag 3.1) og Bekendtgørelse om DRRLV (bilag 3.2) redegøres kort for rådets sammensætning (bilag 3.3), opgaver og opdrag. Rådet drøfter desuden forventningsafstemning og mandat.
Yngre Læger holder et kort oplæg på 5 min vedr. erfaringer og tanker om forberedelse og sikring af mandat til rådsmøderne.
På følgende link kan rådet finde information om dagsordener, referater og møder i DRRLV: DRRLV - dagsordener, referater og møder
Forperson og sekretariat bød velkommen til det nye Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Øst. Der var en kort drøftelse af det mandat og den rolle, man sidder i rådet med, samt hvordan man forbereder sig til rådsmøder og involverer det bagland, man repræsenterer. YL har for nylig haft valg af nye medlemmer til rådet, hvilket indmeldes til sekretariatet.
YL-repræsentanter fortalte om deres forberedelse til rådsmøder og opmærksomhed på, at det mandat, de taler ud fra, tager udgangspunkt i Lægeforeningens politikker og historik på området. Som led i forberedelsen afholdes sekretariatsformøder, og der inddrages f.eks. tillidsrepræsentanter i forhold til inspektorrapporter og YL-repræsentanter i de specialespecifikke uddannelsesråd i forhold til lægefaglige indstillinger.
PKL-repræsentant supplerede med, at PKL-gruppen afholder virtuelt formøde inden rådsmøder. Uddannelsesgivere pointerede, at deres rolle også kan være at bidrage med sygehusperspektivet uden et lige så klart mandat fra baglandet, da DRRLV er et arbejdende udvalg. Dette kan ved behov suppleres med høringer igennem de rette kanaler.
Rådsmedlemmerne efterspurgte rettidig offentliggørelse af dagsorden og mødemateriale på regionens hjemmeside forud for rådsmøder mhp. forberedelse og involvering af bagland. Sekretariatet meddelte, at dagsorden forelå i First Agenda til tiden, men at det pga. særlige udfordringer i sekretariatet ikke var muligt forud for dette møde at få dagsorden på hjemmesiden. Fremadrettet tilstræbes, at dagsorden kommer på hjemmesiden samtidig med offentliggørelse i First Agenda med mulighed for at tilmelde sig en notifikationsfunktion.
Der blev spurgt til udfordringen med at strukturere kvaliteten af KBU i fraværet af et uddannelsesråd for KBU og rådets opgaver i forhold til dette. Sekretariatet svarede, at strukturen for KBU er blandt de emner, det nye råd skal forholde sig til i forbindelse med et senere møde.
Bilag 1: Bilag 3.1 - Bekendtgørelse om de regionale råd for lægers videreuddannelse
Bilag 2: Bilag 3.2 - Forretningsorden DRRLV ØST_godkendt dec 2024
Bilag 3: Bilag 3.3 - DRRLV - liste over medlemmer
Det indstilles, at rådet godkender indstilling i patologisk anatomi og cytologi og at rådet tager status på flex-forløb 2025 til efterretning
Rådet godkendte Patologi-indstillingen og roste fremstillingen . Ordningen med flexforløb blev kort vendt og vurderes som en fin succes. Ordningen fortsætter i indeværende dimensioneringsperiode. Det er usikkert i hvilken form ordningen fortsætter i den kommende dimensioneringsperiode. Som minimum forventes den at få strammere bindinger og med hovedfokus på lægedækningstruede specialer og lægedækningstruede områder.
Bilag 1: Bilag 4.1 - status på flex-forløb 2024-2025
Kristine Lundsgaard giver en kort status på følgende punkter:
1. Dimensioneringsplanen for 2026-2030 forventes offentliggjort juni 2025. På baggrund af høringssvar forventes en stigning i specialerne Almen Medicin, Geriatri, Psykiatri og Børne- og Ungdomspsykiatri.
2. Revisionen af de syv lægeroller samt udarbejdelse af skabelon for målbeskrivelser, forventes igangsat snarest. Man fastholder fra SST's side, at der også fremadrettet skal være syv lægeroller, hvorfor der vil være en opgave med at konvertere de ni lægeroller i Universiteternes Nationale Kompetenceprofil til syv lægeroller i den Lægelig Videreuddannelse. Innovation er udpeget som central for fremtidens sundhedsvæsen. Det blev bemærket af rådet, at innovation passende kan få en større rolle, hvis forskning skal nedtones under akademiker.
3. Det første sammenhængende forløb (intro + hoveduddannelse i AM) har været opslået og er blevet besat. Der var flere ansøgere til forløbet. Hele forløbet er geografisk placeret i Slagelse. 2 andre sammenhængende forløb er aktuelt i opslag, det ene forankret i Nykøbing Falster og det andet i Slagelse, dog med praksis uden for Slagelse. Dispensationsansøgning til Sundhedsstyrelsen fremsendes snarest.
4. DNRLV har haft en kort indledende drøftelse af inddragelse af speciallægepraksis ift. de skærende specialer. Der var ingen konklusioner på mødet. Det er generelt lykkedes specialerne i Region Øst at hjemtage den relevante kirurgi, hvorfor der ikke længere er et uddannelsesproblem ift. kompetenceopnåelsen. Forventningen er, at der i fremtiden bliver behov for i højere grad at inddrage privatlægepraksis i den lægelige videreuddannelse og rådet ønskede på den baggrund, at det bliver et tema på et kommende møde. Hovedudfordringerne er økonomi og uddannelseskvalitet.
5. Aktuelt ikke noget nyt. Der laves en status på mødet i juni, hvor der også vil være en drøftelse af den fremadrettede evaluering af forløbene. Connie Dydensborg vil desuden kontakte afdelinger ift. en tilbagemelding.
6. Der er tale om en stor omlægning. Der blev afholdt workshop den 17. og 18. marts 2025 med deltagelse af begge regioner, hvor der var opbakning til, at der skal være længerevarende forløb i intern medicin/akutmedicin/kirurgi og 3 kortere forløb i pædiatri, psykiatri og gyn/obs.
Der laves en indstilling til mødet i juni.
Kristine Lundsgaard har ifm. temadagen gennemgået de faste orienteringspunkter i plenum, og der vil derfor ikke blive gået i dybden med dem på dagens ordinære møde.
Normalt består de faste orienteringspunkter af følgende:
1. Se under Status og opsamling på løbende sager
2. Se under Status og opsamling på løbende sager
3. Se under Status og opsamling på løbende sager
4. PKL-gruppen er optaget af, at der aktuelt er mange ansøgere til introduktionsstillingerne. Der er bekymring for, at der ikke opslås et sufficient antal speciallægestillinger, og at de i stedet konverteres til det øgede antal HU-stillinger, som følge af samarbejdsaftalen. Bekymringen er, at det kan medføre en forringet uddannelseskvalitet. Region Sjælland er ikke bekendt med, at der er sket fyringer af speciallæger. Der er ubesatte forløb, som man har valgt at tage ud af normeringen eller der er sket omstruktureringer som gør, at de ikke længere er relevante. Regionen er dog opmærksom på, at der er introduktionsstillinger, som ikke opslås pga. økonomi. Der vil blive rettet henvendelse til de relevante sygehusledelser. Yngre Læger bemærkede, at det er vigtigt ikke kun at drøfte uddannelseslæger til Region Sjælland, men også løbende drøfte uddannelseskapacitet.
5. Der arbejdes aktuelt med budget for 2026. Økonomien er udfordret grundet det øgede antal uddannelseslæger, som følge af flere KBU-læger, omlægning af Almen Medicin og implementering af den strategiske samarbejdsaftale.
6. Samme fokus som Region Sjælland.
7. Gennem længere tid fokus på øget rekruttering, bl.a. gennem flex-forløb, hvilket har resulteret fastansættelse af læger. Der arbejdes aktuelt på at indgå en aftale med Sundhedsstyrelsen om etablering af en fast kvote af uddannelsesforløb til Færøerne.
8. Sekretaritet har særlig fokus på omlægning af hoveduddannelsen i Almen Medicin.
Det indstilles, at:
1) Rådet tager de gennemgående positive inspektorrapporter til efterretning (Bilag 8.1 til 8.7)
2) Rådet drøfter evt. korte kommentarer til:
3) Rådet tager flg. orientering om opfølgning på fokusafdelinger til efterretning:
4) Rådet lægger hovedvægten af tiden på at drøfte den fremsendte handleplan fra Akutmodtagelsen AHH (Bilag 8.14 og 8.15).
Sagsfremstilling
Indkomne inspektorrapporter: Siden sidste rådsmøde er der modtaget 12 inspektorrapporter fra 8 rutinebesøg, 1 ekstraordinært besøg samt 3 opfølgende besøg. Der er endvidere modtaget beskrivelse af indsatsområder i forlængelse af inspektorrapport fra Medicin 2, Næstved, Slagelse og Ringsted Sygehuse (Bilag 8.11 og 8.11.2) samt 1 tillæg til kommentarer til tidligere inspektorrapport for Psykiatrien Syd i Vordingborg (Bilag 8.13).
De 12 inspektorrapporter kan inddeles i 3 hovedgrupper:
1) Rapporter, som er gennemgående positive, og hvor ingen temaer scores utilstrækkelig eller særdeles problematisk. De udgør 7 af de 12 rapporter (Bilag 8.1 til 8.7). Tre rapporter udmærker sig som særdeles flotte: 1) Rapporten fra Patologiafd. AHH , Bilag 8.7, hvor 15 temaer scores særdeles gode), 2) Endokrinologisk BFH, Bilag 8.5 (11 temaer scores særdeles gode), og 3) Rapporten fra Afd. for Plastik og Brandsår, RH, Bilag 8.3, hvor 7 temaer scores særdeles gode.
2) Rapporter med visse kritiske anmærkninger og op til 2 temaer scoret som utilstrækkelige. (i alt 4 rapporter, som fremgår af Bilag 8.8 til 8.11). Her skal nævnes rapporten fra Psykiatrien ØST, Bilag 8.10 (ekstraordinært besøg, som var udbedt af uddannelsessøgende i afd.). Rapporten er, trods baggrund for besøget, overvejende positiv (kun 1 tema scores utilstrækkeligt). Efterflg. drøftelse i specialets uddannelsesråd (Bilag 8.10.2) beskriver også en uddannelsesmæssigt velfungerende afdeling, som har arbejdet med de anbefalede indsatsområder efter inspektorbesøget, men som udfordres af opdeling på fire matrikler.
3) Rapporter med kritiske bemærkninger og mere end 2 temaer scoret som utilstrækkelige samt evt. scoring af ét eller flere temaer som særdeles problematisk. Rapporten fra Medicin 2 på Næstved, Slagelse og Ringsted Sygehuse (Bilag 8.12) ligger i denne kategori, idet 4 temaer scores som utilstrækkelig. Der er modtaget status på 4 indsatsområder i forlængelse af rapporten (status dateret 20.feb 2025.). Status'en fremgår af vedlagte Bilag 8.12, og beskriver fine tiltag og fremgang ifht. arbejdstilrettelæggelse, forbedret introduktion til arbejdsfunktioner i afd, skemalagt tid til uddannelsesopgaver samt bedre rammer for UAO-funktionen.
Opfølgning på fokusafdelinger: Aktuelt følger rådet udviklingen i uddannelsesmiljøet og uddannelsesstrukturerne på følgende afdelinger: Onkologisk Afd SUH (NAE og ROS), Psykiatrien Syd og Psykiatrisk Center København (PCK), Akutafdelingen Slagelse samt Med.afd. Bornholms Hospital. I forlængelse af aftale på sidste rådsmøde, og af hensyn til den begrænsede tid på dette møde, er der ikke indhentet fornyet status til dette møde fra de nævnte afdelinger. Der følges op med forskellige kadence ifht. de nævnte afdelinger iht. aftale på sidste rådsmøde.
Udbedt handleplan fra Akutmodtagelsen på AHH: Afdelingen modtog en meget kritisk inspektorrapport efter besøg i maj 2024 (rapport fremgår af Bilag 8.14). I rapporten scores 6 temaer som utilstrækkelig, og 2 temaer som særdeles problematisk. Rapporten blev drøftet på sidste rådsmøde i december. Her udbad rådet en handleplan fra afdelingen til drøftelse på dagens møde. Handleplanen fremgår af Bilag 8.15. Sekretariatet gør opmærksom på, at der er tale om et PP, som kun i meget overordnede træk beskriver de indsatser, som afd. vil igangsætte. Der mangler konkret beskrivelse af, hvad der mere præcist ligger initiativerne, hvordan de skal gennemføres og hvornår (tidsplan). Pga. den graverende rapport og de nævnte forhold i tilsendte handlingsplan, anbefaler Sekretariatet, at rådetbruger hoveddel af tiden under det samlede dagsordenspunkt til at drøfte handleplanen.
Rådet tog indstillingen vedrørende de modtagne inspektorrapporter til efterretning, og bekræftede accept til aftalte opfølgning på aktuelle fokusafdelinger. Rådet godkendte, at der ventes med ny status fra Onkologisk Afdeling, SUH (NAE/ROS) til september-mødet, da opfølgningen dermed også kan inkludere status på handleplan i afdelingen vedr. introduktionsuddannelsen. Det sidstnævnte arbejde er udløst pba. en bekymringsskrivelse til Sekretariatet fra Onkologisk Afdeling, RH (fremsendt medio december 2024).
Akutafdelingen HVH: Rådet fandt tilsendte materiale bekymrende utilstrækkeligt i forhold til oplægget. Der er tale om et PP med brede beskrivelser og ikke en handleplan. Der er fortsatte meldinger om markante udfordringer i afdelingen, og at hospital har nedsat en taskforce med interne og eksterne eksperter. Grundet de langvarige problemer, fortsat bekymrende meldinger, nedsættelse af taskforce og den utilstrækkelige handlingsplan besluttede rådet:
Bilag 1: Bilag 8.1 Inspektorrapport rutinebesøg 2. oktober 2024 Kirurgisk afdeling Holbæk Sygehus
Bilag 2: Bilag 8.2 Inspektorrapport rutinebesøg 9. oktober 2024, Røntgenafdelingen BFH
Bilag 3: Bilag 8.3 Inspektorrapport rutinebesøg 10. oktober 2024 Afd for Plastik og Brandsår RH
Bilag 4: Bilag 8.4 Inspektorrapport rutinebesøg 10. oktober 2024 Ortkir SLA
Bilag 5: Bilag 8.5 Inspektorrapport rutinebesøg 11. april 2024 Endokrin afd. BFH
Bilag 6: Bilag 8.6 Inspektorrapport rutinebesøg 19. sept 2024 Kir Afd BFH
Bilag 7: Bilag 8.7 Inspektorrapport rutinebesøg 23. okt 2024 Patologiafd AHH
Bilag 8: Bilag 8.8 Inspektorrapport opfølgende besøg 11. april 2024 Medicinsk afd BOH
Bilag 9: Bilag 8.9 Inspektorrapport opfølgende besøg 6. nov 2024 Akutafd SLA
Bilag 10: Bilag 8.10 Inspektorrapport ekstraordinært besøg 29. okt 2024 Psykiatrien Øst Reg S
Bilag 11: Bilag 8.10.2 Uddannelsesrådets kommentarer til inspektorbesøg i Psykiatrien ØST
Bilag 12: Bilag 8.11 Inspektorrapport opfølgende besøg 3. maj 2024, Neurologisk Afd. SUH-ROS
Bilag 13: Bilag 8.12 Inspektorrapport rutinebesøg 27.aug 2024 Medicin 2 NSR
Bilag 14: Bilag 8.12.2 Status på indsatsområder Medicin 2 NSR
Bilag 15: Bilag 8.13 Tillæg til kommentarer opfølgende besøg 3.okt 2023 Psyk Syd, Vordingborg
Bilag 16: Bilag 8.14 Inspektorrapport rutinebesøg 31.maj 2024 Akutmodtagelsen AHH
Bilag 17: Bilag 8.15 Handleplan AHH Akutmodtagelsen
Rådet godkendte ansøgningen om etablering af sammenhængende uddannelsesforløb (intro + HU) i Bornholm og bakkede også op om, at der kan indsendes en dispensationsansøgning til SST om at inkludere KBU-forløb, hvis BOH ønsker dette.
Der har ikke været nogen ansøgere til hoveddannelsen i almen medicin på Bornholm i ansøgningsrunden med start primo 2025.
Region Hovedstaden ønsker derfor at tilbyde et sammenhængende uddannelsesforløb på Bornholm, der både indeholder introstilling og hoveduddannelsesstilling i almen medicin i et samlet forløb. Formålet er at gøre det lettere at rekruttere uddannelseslæger til Bornholm, som ønsker at etablere sig og blive praktiserende læger på øen efter endt uddannelse.
For knap 10 år siden oprettede Region Hovedstaden Praksisklinikken på Bornholm, da det var vanskeligt at rekruttere praktiserende læger til de ledige lægekapaciteter på øen. De eksisterende lægepraksis har flere ubesatte lægekapaciteter, ligesom regionen ad flere omgange har slået ledige kapaciteter op på Bornholm uden at få ansøgninger hertil. Flere seniorlæger forventes at ville stoppe inden for de kommende år. Det medfører en risiko for, at andelen af ledige lægekapaciteter på Bornholm vil stige fra 2025.
Der er behov for at robustgøre og fremtidssikre lægedækningen på øen, hvorfor regionen i samarbejde med kommunen, PLO og hospitalet har startet programmet ”Lægeveje Bornholm”. Som en del af programmet ønskes det, at der etableres en indsats med sammenhængende uddannelsesforløb mellem introduktionsstilling og hoveduddannelsesforløb på Bornholm. Udover at gøre det lettere at rekruttere uddannelseslæger til Bornholm, er formålet at sikre, at lægerne har mulighed for at gennemføre begge uddannelsesforløb det samme sted, idet dette vil øge sikkerheden og forudsigeligheden i deres karriereforløb. Dette forventes samtidig at gøre det mere attraktivt og bæredygtigt for læger at vælge at Bornholm til på længere sigt.
Derfor ønsker Region Hovedstaden at opslå i alt to sammenhængende uddannelsesforløb indeholdende introduktionsstilling og hoveduddannelsesstilling. De sammenhængende forløb skal fungere som ekstra forløb udover de ordinære forløb, og de skal tages fra tidligere ubesatte forløb. Ordningen ønskes at gælde i en 2-årig periode og starte med ansøgningsrunden i november 2025, hvor der udover det almindelige opslag slås ét sammenhængende forløb op. Det næste sammenhængende forløb ønskes slået op i ansøgningsrunden i marts 2026.
Som en del af programmet ”Lægeveje Bornholm” vil Region Hovedstaden holde øje med, hvorvidt forløbene besættes, hvorvidt forløbene gennemføres, og hvorvidt læger efter gennemført sammenhængende uddannelsesforløb vælger at etablere sig som praktiserende læger på Bornholm.
Nikoline Fich, Center for Sundhed
[Sagsummer i Workzone]
Det indstilles, at rådet beslutter hvorvidt det er muligt at afvige fra de nuværende rammer for sammensætning af KBU-forløb, som er beskrevet i "Retningslinjer for tilrettelæggelse af den kliniske basisuddannelse" (godkendt af DRRLV juni 2024) [bilag 1] på baggrund af individuel vurdering, eller om Sekretariaterne kan afvise et konkret ønske alene på baggrund af de formulerede afgrænsninger.
Det indstilles, at Rådet drøfter det hensigtsmæssige i, at inkludere enkelte yderligere specialer i retningslinjerne.
Det tidligere råd har drøftet KBU i forskellige sammenhænge, jf. 'Retningslinjer for tilrettelæggelse af den kliniske basisuddannelse'. Fra 2026 forventes tilgang af omkring 65 ekstra KBU-læger i Øst på baggrund af et øget optag på medicinstudiet. Dette giver anledning til at drøfte retningslinjerne i forhold til afgrænsninger og sekretariatets råderum. Herudover ønskes rådets vurdering af en konkret ansøgning fra Klinisk Fysiologisk afdeling.
En mere generel drøftelse i rådet af, hvilke afdelinger/specialer, der kan indgå i den kliniske basisuddannelse, kræver mere tid, men der var en indledende drøftelse af muligheder og begrænsninger. Rådets holdning var, at in- og eksklusion af afdelinger til KBU-forløb i høj grad afhænger mere af afdelingens funktioner og opgaver ift. at kunne opfylde de i målbeskrivelsen beskrevne kompetencer, end hvilket speciale, der er tale om. En afdeling skal bl.a. kunne tilbyde vagtfunktion/akutte patienter, stuegangsfunktion og patientbehandling i et omfang, hvor kompetencerne i KBU kan opfyldes relevant. Ligeså skal afdelingerne kunne sikre, at KBU-lægerne ikke går alene i vagt.
Rådet vurderede, at målbeskrivelsens kompetencer for KBU som udgangspunkt vil kunne opfyldes under ansættelse på fx Pædiatrisk eller Gynækologisk afdeling. Dog gøres der opmærksom på, at der i så fald skal tilrettelægges supervision mht. patientsikkerhed. Der var enighed om, at Klinisk Fysiologi ikke kan tilbyde funktioner og opgaver med patientbehandling på en måde, så kompetencerne i målbeskrivelsen kan opnås. Rådet var endvidere bekymret for læringsudbyttet ved ansættelse i Karkirurgi, da der er tale om et speciale med selekteret patientgruppe og funktioner, men vurderede, at det måtte komme an på en konkret vurdering ud fra ovenstående. Klinisk Onkologi har tidligere været en del af KBU, og rådet vurderede, at ansættelse i Klinisk Onkologi ud fra ovenstående betragtninger vil kunne indgå i KBU afhængig af den enkelte afdelings funktioner. Rådsmedlemmerne påpegede, at uddannelseskapacitet, læringsudbytte, patientsikkerhed og tryghed for KBU-lægen bør indgå i vurderingen, men der var generel opbakning til at øge fleksibiliteten mhp. at flere afdelinger/specialer kan indgå i KBU fremadrettet. Sekretariatet opsummerede, at ovenstående indtil videre vil indgå som rettesnor i sagsbehandling af særlige tilfælde, fx ved uhensigtsmæssige forløb. Rådet vil på et senere møde behandle en egentlig revision af notat vedr. KBU.
Et rådsmedlem spurgte til problematik omkring forår/efterårsrunden for KBU, hvor der har været observeret en tendens til framelding af eksamen på medicinstudiet mhp. at indgå i den relativt mindre forårsrunde og derved få et bedre lodtrækningsnummer. Forpersonen svarede, at Helene Probst er bedt løfte denne problemstilling i Danske Regioner. Den generelle udfordring med variation i antal KBU-læger mellem runder skal løftes højt oppe i systemet.
Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse, Videreuddannelsesregion Øst, fastlagde på mødet den 17. juni 2024, hvilke kombinationer der er mulige i den kliniske basisuddannelse.
Der er efterfølgende udarbejdet uddannelsesprogrammer for alle de mulige kombinationer.
Grundlag for indhold og tilrettelæggelse af uddannelsen, er fastlagt af Indenrigs- og Sundhedsministeriet i:
På baggrund af en konkret ansøgning fra Klinisk fysiologisk afdeling om at indgå i KBU-forløb, ønskes en kort drøftelse af hvorvidt det er muligt at afvige fra de nuværende rammer for sammensætning af KBU-forløb, som er beskrevet i "Retningslinjer for tilrettelæggelse af den kliniske basisuddannelse" (godkendt af DRRLV juni 2024) [bilag 1] på baggrund af individuel vurdering, eller om Sekretariaterne kan afvise et konkret ønske alene på baggrund af de formulerede afgrænsninger.
Herudover har Sekretariatet en opmærksomhed på, at der pga. øgningen i bacheloroptaget på medicinstudierne i 2019 forventes en stigning i antallet af KBU-læger de kommende år. Sekretariatet lægger derfor op til at inkludere enkelte yderligere specialer i retningslinjerne efter rådets indstilling.
Nuværende specialer, som indgår: Kirurgi, Urologi, Ortopædkirurgi, Intern medicinske specialer, Akutmedicin, Neurologi og Psykiatri
Foreslag til yderligere afdelinger i første halvår: Onkologi, Kar-kirurgi
Kristine Lundsgaard
[Sagsummer i Workzone]
Bilag 1: Retningslinier KBU_07032025_final
Sekretariartet indstiller følgende mødedatoer for 2025:
Sekretariatet indstiller følgende kadence/møderul for mødeafholdelse i DRRLV fra 2026 og frem:
Rådet kommer med input til eventuelle temamøder fremadrettet.
Mødedatoer 2025:
Datoerne blev bekræftet og fastholdt. Til temamødet i Q3 (2.sept. 2025) blev emnet introduktionsstillinger valgt. Rådsmedlemmerne skal sende ønskede vinkler på emnet til Sekretariatet i god tid med henblik på sagsfremstilling.
Mødekadence fra 2026:
Kadence med 4 møder/året fastholdes med 1 møde i hvert kvartal (månederne marts/juni/september/december). Geografisk afholdes 2 af møderne i Region Sjælland og 2 møder i Region Hovedstaden. Det fastholdes også, at 2 møder afholdes på hospital (1 i hver region), mens de 2 øvrige møder afholdes som temamøder (1 i hver region). Til temamøderne vælges passende lokation. Ift. mødedag i ugen og konkrete datoer blev følgende rul valgt:
Det blev bemærket, at mødekadencen formentlig skal besluttes på ny fra 2027 grundet regionssammenlægningen og et muligt nyt Regionalt Råd for den fusionerede Region Østdanmark.
Intet til eventuelt. Forperson og sekretariatet takkede for et godt møde og ser frem til samarbejdet med det nye råd.